Министър Глушков откри учебната година в НСА

Свързани новини

16.09.2024 15:54

Министър Глушков откри учебната година в НСА

Видян 550 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Министърът на младежта и спорта Георги Глушков беше специален гост на тържественото откриване на учебната 2024/2025 година в Национална спортна академия „Васил Левски“.


„За мен е удоволствие да Ви приветствам за започването на учебната година. Сигурен съм, че прекрачвате прага на Вашия университет с вярата, че ще откриете нови възможности за развитие, усъвършенстване, придобиване на знания и постигане на Вашите цели, обърна се към студентите министър Глушков. - Националната спортна академия „Васил Левски“ е едно от най-престижните висши учебни заведения у нас и предлага спортно образование на най-високо академично ниво. В това лично аз съм убеден и Вие трябва да ми повярвате. Знам, че всички Вие, студентите на Академията, ще посрещнете всички предизвикателства в професионалния си път благодарение на висококвалифицирания научен и преподавателски състав на академията.“


Глушков пожела на студентите успехи в обучението и в спорта през новата учебна година, а на преподавателите - постигане на академичните цели и удовлетворение от труда за доброто професионално реализиране и израстване на възпитаниците им.


Ръководството на НСА „Васил Левски“ награди олимпийските шампиони, медалисти и участници на Олимпийските и Паралимпийските игри в Париж, които са студенти на университета - първенците Карлос Насар (вдигане на тежести) и Семен Новиков (борба), олимпийската вицешампионка Боряна Калейн (художествена гимнастика), както и Рейчъл Стоянов (художествена гимнастика, ансамбъл), Стела Енева (лека атлетика), боксьорките Станимира Петрова и Светлана Станева, бадминтониските Габриела и Стефани Стоеви, Тихомир Иванов (лека атлетика), Петър Мицин (плуване), Стилияна Николова (художествена гимнастика), Юлияна Янева (борба), Божидар Саръбоюков (лека атлетика) и Тодор Михалев (модерен петобой).


Министър Глушков участва и в откриването на реновираната закрита писта за лека атлетика в учебното заведение. Цялостната реконструкция на съоръжението възлиза на 1 150 000 лв., а съфинансирането от страна на Министерството на младежта и спорта е 452 036.88 лв.


„Радвам се, че в симбиоза финализирахме още един проект. Благодаря на ръководството на Национална спортна академия „Васил Левски“ за труда, който полага в модернизирането на спортната база и стремежа да осигури възможно най-добрите условия за своите студенти. Вижда се колко много работа е свършена през последните години и аз вярвам, че няма да спрете до тук, а ще сте още по-мотивирани да продължите да правите отлични неща“, заяви министър Глушков.  
Реновираната закрита зала включва писта за бягане с дължина 110 м., сектор за скок дължина и за троен скок, сектор за мятане на диск и тласкане на гюле.


Церемонията беше уважена и от заместник-министъра на младежта и спорта Стоян Андонов, ректора на НСА „Васил Левски“ проф. Красимир Петков, почетния ректор проф. Николай Изов, ръководителя на Катедра „Лека атлетика“ доц. Григор Гутев и други. Олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова, която е преподавател в учебното заведение, беше водещ на церемонията.


НСА „Васил Левски“ разполага вече с модерен център за лека атлетика, който включва закритата лекоатлетическа писта, помощен стадион, полигон за хвърляния и писта към него.     
Министър Глушков уважи усилията на ръководството на Академията в подобряване на материалната база на студентите, като присъства на откриването на ремонтните дейности на общежитието блок 70 в самия кампус на университета.
    Спортният министър посети и Олимпийския образователен център на НСА, като остави и свое послание.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 22 септември 23:15ч.

Donnybrook / Донибрук (2018)

Режисьор: Тим Сътън
В ролите: Майкъл Ейджи, Адам Бартли, Джейми Бел

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец