09.02.2019 08:02

Монфис би Циципас в София

Видян 1316 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гаел Монфис спечели фантастичния мач със Стефанос Циципас на четвъртфиналите на Sofia Open - 6:3, 7:6(5).


Срещата оправда очаквания и донесе на публиката страхотни емоции, каквито не е имало на турнира, изключвайки двубоите на Григор Димитров.


Солидната гръцка публика на моменти бе заглушавана от български фенове на Монфис, но и двамата тенисисти могат да са доволни от нивото, което показаха, предаде Дир.бг.


Поражението на 12-ия в света Циципас е очаквано, предвид че не се чувстваше в оптимална форма на турнира, а Монфис продължава да сервира твърде силно и да не дава никаква възможност на съперниците си да го пробият.


Шансът за Циципас дойде в тайбрек на втория сет, но французинът продължи да е много стабилен и заслужено триумфира. В полуфиналите ще играе с друг голям фаворит за титлата - Данил Медведев.


В първия сет световният №33 Монфис бе твърде силен на своето подаване и взе 91% от точките, когато успяваше да вкара първото. Циципас започна много колебиво двубоя и даде три точки за пробив на съперника. Една от тях бе реализирана и французинът взе ранен аванс.


В последствие гръцката звезда също започна да сервира добре, но взе едва четири разигравания на сервиса на съперника. След маратонски девети гейм Монфис затвори сета с третата си възможност и заслужено поведе.


Вторият сет бе много равностоен и ни донесе очакваните фантастични разигравания. Монфис изпусна две точки за пробив във втория гейм, но продължи да сервира твърде мощно - с обичайните за него около 215 км/ч.


В десетия гейм публиката изригна, след като Циципас обърна гейм от 0:30 и изравни за 5:5. Стигна се до тайбрек, който бе много емоционален и равностоен, но Монфис направи решителния мини пробив, който му донесе успеха.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби