Надал: Новак е най-големият

Свързани новини

27.10.2024 08:10

Надал: Новак е най-големият

Видян 1330 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рафаел Надал вече е във финалната фаза от своята кариера, която ще бъде запомнена като една от най-великите в историята на спорта. Единственият по успешен играч от него засега си остава Новак Джокович, с когото миналата седмица Матадора изигра един последен 61-ви мач в легендарното им съперничеството, а самият Рафа по никакъв начин не оспорва статистиката и призна превъзходството на своя голям съперник, изтъквайки обстоятелствата, поради които "Джокера" продължава да бъде един от най-добрите в света и на 37-годишна възраст:


"Новак е играч, който съумява не само да поддържа много високо ниво на игра през цялата си кариера, но и съща така той продължава да се подобрява с всяка година. Статистиката казва, че той е най-добрият някога, което означава, че през цялата си кариера е имал най-високо постоянно ниво измежду всички нас.


Това се дължи и на обястоятелството, че той съумя почти напълно да се опази от тежки травми през всички тези години, защото когато нямаш дълготрайни наранявания, това не само ти помага от физическа гледна точка, но и поражда липса на страх от контузии. Може да видите как Новак се плъзга по твърдите кортове, точно както го прави и 21-годишния Карлос, защото те нямат ментални бариери в това отношение.


Аз също го правех в началото на кариерата си, но нещата започнаха да не се развиват по начина, по който исках и се появиха ограничения. Така трябваше да намирам други начини да бъда конкурентен на останалите. Новак успя да запази своето физическо, техническо и психическо ниво за по-дълго време от мен във връхната си точка. Това не е оправдание, а напротив - именно това го прави най-великия и си е заслужил напълно да бъде наричен така!" - завърши Надал.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бтв Синема 03 ноември 21:00ч.

Черно злато 2011 г. ‧ Военен/Приключенски филм ‧ 2 ч 10 мин

Режисьор: Жан-Жак Ано
В ролите: Антонио Бандерас Емир Несиб Марк Стронг Sultan Amar Таар Раим Prince Auda

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Склонни сте да изпълнявате допълнителна работа

Склонни сте да изпълнявате допълнителна работа.