Откриха първо по рода си съоръжение по модерен петобой в България в реновирания Балона

Свързани новини

31.07.2024 13:07

Откриха първо по рода си съоръжение по модерен петобой в България в реновирания Балона

Видян 190 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Община Пазарджик и Българската федерация по модерен петобой откриха официално новото съоръжение по петобой, което се изграждаше последните два месеца, в реновирания спортен комплекс „Балона“.

Съоръжението, което отговаря на всички най-актуални специфики на спорта, е първото по рода си в България. То е изградено и инсталирано от водеща италиано-швейцарска компания със сертификат от международната федерация, позната с проектирането и изграждането на спортни съоръжения от най-висок ранг в цяла Европа.

Специални гости на откриването бяха кмета на Община Пазарджик, Петър Куленски, зам.-кметът на Община Пазарджик Таня Колчакова, Андрей Кузманов – председател на БФМП, Камелия Александрова – изпълнителен директор на БФМП, и българските петобойци, които ще представят страната ни на Олимпиадата  в Париж след броени дни.




„Днес е страхотен ден за спорта в Пазарджик – не само, защото състезателките на бадминтон-скуош клуб Пазарджик Габи и Стефи Стоеви се класираха за четвъртфиналите на Олимпийските игри, но и защото откриваме първо по рода си съоръжение за “обстикълс” или прескачане на препятствия – новата дисциплина в модерния петобой. Сред нас е и Тодор Михалев – българският петобоец, които след два дни заминава за Париж, за да представя България на Олимпийските игри. Нашата цел е с постоянство, изграждайки и поддържайки спортна инфраструктура и подпомагайки местните състезатели, да създадем условия, които да раждат все повече шампиони. Шампиони, които идват именно от Пазарджик и които винаги ще намират правилната среда за спорт тук.“, сподели кметът Петър Куленски на откриването на съоръжението.

„Това съоръжение е символно, защото то ще се превърне в маяк за практикуването на този уникален и намиращ все повече световно признаване спорт. Искрено съм благодарен на кмета на Община Пазарджик г-н Петър Куленски за всичко, което прави за модерния петобой и за ползотворното сътрудничество, което ще имаме занапред. Щастлив съм, че именно Пазарджик ще бъде трибуната за първото голямо състезание в след по-малко от месец, когато на комплекс Балона от 23 до 25 август ще се проведе националния шампионат за мъже и жени. Това е само началото и тепърва световната общност ще чува и ще посещава Пазарджик чрез съвместните усилия на Българска федерация по модерен петобой и Община Пазарджик за развитие на спорта.“, сподели Андрей Кузманов – председател на БФМП.

Поставянето на новото съоръжение ще предложи модерни условия за трениране и състезания на атлетите от цялата страна. Очаква се то да допринесе за популяризирането на петобоя и други спортове сред младежите и населението на Пазарджик, като предоставя отлични условия за тренировки и състезания.

Освен това, новото съоръжение ще привлече национални и международни спортни събития, което ще повиши и туристическия интерес към града и ще допринесе за икономическото му развитие. Инвестициите в спортната инфраструктура са част от приоритетите на Община Пазарджик, защото така насърчат активния начин на живот сред гражданите и допринасят за подобряване на общественото здраве.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Снаряд избухна във военен завод в Костенец

Снаряд избухна във военен завод в Костенец

Снаряд е избухнал в държавното ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Нещата,в които вярвате може да се окажат просто въздух


Нещата,в които вярвате може да се окажат просто въздух