Хаоса на бягането на 5000 м при мъжете на Олимпийските игри

Свързани новини

08.08.2024 11:28

Падания, избухливи настроения и странен инцидент с оператор на бягането на 5000 м при мъжете на Олимпийските игри

Видян 618 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Австралийският бегач Стюарт Максуейн е попаднал в хаоса на бягането на 5000 м при мъжете на Олимпийските игри в Париж, където имаше падания, избухливи настроения и странен инцидент с недобросъвестен оператор.

Събитието вече беше изключително драматично, след като четирима атлети, включително британският бегач Джордж Милс - син на бившия английски футболист Дани - паднаха на финалната права по време на първия манш. Милс вървеше добре, докато не влезе в пререкание с французина Хюго Хей и не падна, а британската звезда се изправи срещу Хей на финала, след като се класира на 18-о място.


Австралийският бегач Стюарт Максуейн успя да избегне хаоса и да се задържи на краката си, но въпреки това не успя да се класира.

Той обаче е обжалвал резултата, защото драмата го е забавила, и журито му е разрешило да се състезава на финала в неделя сутринта (AEDT). Олимпийски финал в събота вечер - написа Максуейн в социалните мрежи след съобщаването на новината.

Междувременно във втория манш нещата придобиха странен обрат, когато група бегачи се насочи към последните четири обиколки.  Докато атлетите правеха завой към правата, един недобросъвестен оператор пресичаше пистата до ръба, без да подозира, че прекъсва състезанието.


 Той изглеждаше напълно шокиран, когато състезателите минаха покрай него - и почти се сблъскаха с него в опасни сцени. Операторът, който носеше своето снимачно оборудване, за щастие осъзна грешката си и избегна да предизвика опасна свада на пистата, като много атлети бяха принудени да завият, за да го избегнат.

Норвежецът Якоб Ингебригцен беше един от няколкото бегачи, които останаха ядосани, тъй като направиха жест към оператора, докато тичаше покрай него.

Това е аматьорско", каза по-късно Ингебригцен. "Това не бива да се случва на Олимпийски игри.

'Бях достатъчно далеч отпред, за да видя, че се случва едно или друго. Той разполага с доста голям комплект камери. Разбра го доста бързо, но щетите са нанесени. За някои състезанието е провалено".

По време на странния инцидент изглеждаше, че операторът се е фокусирал върху квалификациите за хвърляне на копие при жените, които се провеждаха по същото време, и това се оказа поредният голям гаф от страна на организаторите на Олимпийските игри в Париж.


Ингебригцен спечели състезанието, а първите трима бяха Бинам Мехари от Етиопия и Исаак Кимели от Белгия, като само един състезател падна в състезанието.


В предишния манш, където Милс беше един от четиримата мъже, които паднаха след сблъсък, звездата на отбора на Великобритания се сблъска с французина Хей на финалната линия.


Двамата бяха забелязани да спорят и да влизат във физически контакт, като Милс посочи яростно на Хей и изрази гнева си, когато говори пред Би Би Си малко след това.


Мисля, че е съвсем ясно - каза той, предаде dailymail. "Настъпиха ме, когато се готвех да ритна на финалната права и бум, френското момче ме събори.


Запитан какво е казал, когато се е сблъскал с Хей: 'Сигурно не ми е позволено да кажа'.


На въпроса дали е разговарял с официални лица, той отговори: "Не съм виждал никого, но съм сигурен, че BA (British Athletics) ще се заеме с това, за да обжалва, надявам се.


"От моя гледна точка това беше перфектната квалификация за мен, като изминах първите 2 км за шест минути.


"Бях си казал: "Никой в това поле не може да избяга от мен с това темпо", така че просто си седях, чаках, изчаквах, щях да стартирам на финалната права и тогава бах, ударих се в палубата. Какво можеш да направиш?


Впоследствие Милс спечели обжалването си и получи място във финала на 5000 м.


 На водещата снимка: Австралийският бегач Стюарт Максуейн  в зелено и златно) спечели обжалването си за участие във финала на 5000 м след хаотично падане по време на бягането.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 11 август 21:00ч.

Дивергенти 2: Бунтовници

Режисьор: Роберт Швентке
В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Тобаяс Итън Октавия Спенсър Джоана Рейес Джай Кортни

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Няма да се чувствате твърде комфортно днес


Няма да се чувствате твърде комфортно днес, но при