Президентът на Българския футболен съюз - Георги Иванов, разясни промените за новия футболен сезон в родния футбол на пресконференция след заседанието на Изпълкома.

Свързани новини

11.06.2024 15:35

Първа лига с нов формат от новия сезон

Видян 1822 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първа Лига ще бъде с нов формат през сезон 2024/2025. Това бе утвърдено от заседанието на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз.

Сегашната схема на втората фаза на първенството се променя на първа четворка, втора четворка и трета осмица. Първите четири ще се борят за разпределение на призовите места, вторите четири ще излъчат участник в бараж за Европа, а третата група определя изпадащите.

Последните два тима губят елитния си статут директно, а 13-ия и 14-ия ще играят бараж за спасение/влизане с третия и четвъртия от Втора лига. Вицепрезидентът на БФС - Атанас Фурнаджиев разкри, че от новия сезон в Първа Лига ще бъде въведена технология на голлинията, която ще сигнализира при попадение. Също така ще се продължи сътрудничеството с настоящия доставчик на системата ВАР, като оттук нататък българското първенство ще се снима с осем камери, а не с шест.

Жребият за новия сезон ще бъде изтеглен в четвъртък.

Снимка: Lap.bg



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Тотален хаос на Летище София

Тотален хаос на Летище София

"Летище София е само кръчми и магазини (за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 30 септември 21:00ч.

Дете 44 2015 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 2 ч 17 мин

Режисьор: Даниел Еспиноса
В ролите: Том Харди Лео Демидов Гари Олдман General Mikhail Nesterov

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.