Петър Стойчев преплува канала Каталина и стана първият българин с Тройната корона

Свързани новини

11.06.2024 11:45

Петър Стойчев преплува канала Каталина и стана първият българин с Тройната корона

Видян 1212 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Макар и вече на 47 години, Петър Стойчев не спира да търси нови и нови предизвикателства и постижения. Последното от тях отново е историческо - той става първият българин с “Тройната корона” в открити води, като записа и световен рекорд.

Късно в понеделник наше време Стойчев завърши плуването си в канала Каталина в Калифорния, като преодоля дистанцията за 8 часа, 42 минути и 33 секунди. Това е третият маршрут в прочутата „Тройна корона“, а българинът вече бе преодолял първите две – прекосяване на Ламанша и плуване около остров Махатън.

“Пет от маратоните от Oceans Seven са покорени! Първи българин с Triple Crown - със световен рекорд!

Успях да сбъдна две свои мечти - да преплувам канала Каталина и да стана първият българин с престижната награда Triple Crown с нов световен рекорд от сборно време, като подобрих стария с почти 2 часа и половина!

Стартирах предизвикателството Catalina Channel в 23:30 часа и плувах по-голямата част през нощта в пълна тъмнина в Тихия океан. Всичко мина по план и постигнах много силно време - изминах дистанцията от 33 км за 8 часа, 42 минути и 33 секунди. На финала ме чакаха българи, развяващи нашето знаме!

Благодаря на Иван Златинов, целия екип на капитан Дейвид Харвей и обзърварите (съдиите) от федерацията по преплуване на канала Каталина, които удостовериха този мой успех!

По този начин вече съм преплувал пет от маратоните от Oceans Seven - Ламанша, протока Кук, протока Гибралтар, протока Молокай и канала Каталина.

Останаха още два!

Освен първият българин с пет от седемте маратона в открити води от Oceans Seven успях да направя и друго мечтано постижение - станах първият българин с приза Triple Crown, който се връчва на плувците, преодолели English Channel, Around Manhattan swim и Catalina Channel. При това световният рекорд за най-бързо общо време е български! 22 часа, 8 минути и 46 секунди.

Преплуване на Ламанша (English Channel) за 6 часа и 57 минути. 6 часа и 28 минути плуването около остров Манхатън. И сега 8 часа, 42 минути и 33 секунди за преодоляването на канала Каталина.

Досегашният световен рекорд беше притежание на Марсиа Кливланд (САЩ) с време 24 часа, 32 минути и 3 секунди. (Преплуване на Ламанша за 9 часа и 44 минути; 5 часа и 57 минути плуването около остров Манхатън; 8 часа, 56 минути за преодоляването на канала Каталина).

Ще се прибера в България горд и щастлив от постигнатото! А след това - към следващите предизвикателства!

Специални благодарности за моя треньор Красимир Туманов и всички, които ме подкрепят! Благодаря на всички в България!”, написа във Фейсбук Петър Стойчев.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще общувате активно с колеги и познати


Днес ще общувате активно с колеги и познати. Споделете