Рико Грос няма да работи като треньор и консултант на българските национали по биатлон.

Свързани новини

15.05.2024 15:21

Шумното назначение на Рико Грос в биатлона ни се оказа фарс

Видян 1472 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рико Грос няма да работи като треньор и консултант на българските национали по биатлон. Това стана ясно само 5 дни, след като от федерацията ни обявиха шумно началото на партньорството си с легендата в този спорт, 4-кратен олимпийски и 9-кратен световен шампион.

"Българската федерация по биатлон и германският треньор Рико Грос взеха решение да прекратят планираното си сътрудничество поради несъответствие в изискванията на двете страни. Причината не е във финансовите условия, а във факта, че федерацията изисква ангажираност на Грос като старши треньор на българските национали - нещо, което се оказва, че германецът няма възможност да осигури поради други свои ангажименти", се казва в кратко съобщение.

Тази официална позиция буди най-малкото недоумение. Първо - явно при обявяването на сътрудничеството с Грос не са били изчистени всички детайли. Второ - още в петък стана ясно, че 53-годишният германец няма да изпълнява непрекъснато треньорски функции, а ангажиментите му включват да води два лагера с българските национали в Руполдинг (Гер), където живее. През другото време той трябваше да си комуникира с федерацията и националите онлайн, като ще се включва за по няколко дни на останалите лагери.

При това положение в момента единствените сигурни неща в националния ни отбор по биатлон са, че украинецът Василий Мушкин вече не е главен треньор, а също така, че в момента няма титулярен наставник, който да води подготовката, чиято крайна цел е по-достойно представяне на зимните олимпийски игри в Милано/Кортина д`Ампецо 2026.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да усетите разминаване между очакванията и реалността

Днес може да усетите разминаване между очакванията и