Световен и европейски шампион по класическа борба пробяга Софийския маратон

Свързани новини

14.10.2024 15:53

Световен и европейски шампион по класическа борба пробяга Софийския маратон

Видян 314 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Два дни преди да навърши 40 години Иво Ангелов предизвика себе си на Wizz Air Sofia Marathon Sofia, това съобщи самият той за БТА, малко след като финишира.

Световният и европейски шампион по класическа борба успя да преодолее дистанцията от 42.195 км. за малко под четири часа.

„Чувствам се добре, исках да докажа, че съм в добра форма. Не съм спрял да тренирам, въпреки натоварената ми програма“, каза още той.

Борецът допълни, че след 20 -ия километър е усетил болки в краката, но не се е възползвал от правото на почивка. Единственото, което си е повтарял е да продължава напред без да спира, коментира спортистът. Той опредили бягането в маратона като нещо нормално както  подготовките по време на лагерите.

Иво Ангелов постави още едно предизвикателство пред себе си, да популяризира спортът борба и системата суплес в детските градини в Перник. Той преподава в спортно училище „Олимпиец“  и е президент на клуба по борба.

Маратонът идва ден след като Иво Ангелов и Серги Сергиев от клуба по борба Миньор се завърнаха от Световното първенство в Хърватия за ветерани. Там Сергиев успя да стане осми в света в неговата категория. Ветеранът има и едно пето място от световната надпревара през 2022 година в Пловдив.

Участие в Софийския маратон взеха и други известни български спортисти, които не са лекоатлети. Сред тях бе и олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова, която участва на 10 километра и завърши за малко под 59 минути.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бтв Синема 20 октомври 21:00ч.

Маската 1994 г. ‧ Комедия/Екшън ‧ 1 ч 41 мин

Режисьор: Чък Ръсел
В ролите: Джим Кери Стенли Ипкис Камерън Диас Тина Карлайл Питър Грийн Дориън Тайръл

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Трябва сериозно да се замислите накъде вървите

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Трябва сериозно да се замислите накъде вървите и дали