Свързани новини

03.12.2009 12:25

Целта на ските ни е успех на Олимпиадата във Ванкувър

Видян 1368 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската федерация по ски обяви основната си цел за новия сезон, която е достойно представяне на България на Олимпийските игри във Ванкувър през 2010 г., предаде БГНЕС.


Страната ни има осем квоти в четирите олимпийски спорта, които са алпийски ски, сноуборд, ски скокове и ски бягане, и се очаква да придобие още няколко. Подготовката на националния отбор, започнала през месец май, се проведе в европейски страни, а Килиан Албрехт се готви в Нова Зеландия. По време на лагерите две от състезателките получиха контузии - Александра Жекова и Мария Киркова, но към днешна дата всичко е наред и те вече тренират. Стефан Георгиев се подготвя на индивидуална програма, която е изготвена от треньорите на националния отбор. Състезателят по ски-бягане Станимир Беломъжев, който стана европейски шампион при младежите в неолимпийската дисциплина ски-ориентиране, също се опитва да вземе квота за участие на Олимпиадата във Ванкувър. Федерацията планира да превърне в традиционна програмата "Научи се да караш ски", като тази година в проекта ще се включат и всички останали зимни центрове в България. 50% от бюджета за програмата се осигурява от спонсори, намерени от БФ Ски, а останалата част федерацията е поискала от министерството на спорта. Ръководителите на българските ски споделиха, че са изключително доволни от новите словенски треньори. Състезателката Мария Киркова също се съгласи с похвалите към наставниците си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на нормите

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на