Тежко крушение за Лудогорец и отпадане от Шампионската лига

Свързани новини

14.08.2024 09:36

Тежко крушение за Лудогорец и отпадане от Шампионската лига

Видян 387 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лудогорец загуби тежко с 2:7 след продължения срещу Карабах и отпадна от Шампионската лига с общ резултат 4:8.

Реваншът в Разград вървеше при резултат 2:3 след първото полувреме и редовното време, а двата гола за българския шампион вкара Квадво Дуа, единият от дузпа.

Така Лудогорец ще играе плейофни мачове за влизане в групите на Лига Европа срещу молдовския Петрокуб, отстранил след 0:0 и 1:0 уелския ТНС. Първата среща ще бъде идния четвъртък в Разград.

Играта на българския шампион беше катастрофална особено в защита, където бяха допуснати редица грешки. След размяната на удари и голове през първата част резултатът беше 2:3, а през втората част и двата отбора бяха по-предпазливи, въпреки че по-добрите положения отново бяха за азерите.

В продълженията обаче те реализираха категорично превъзходството си с нови четири попадения нанесоха изключително тежко поражение на българския тим. Лудогорец - Карабах 2:7!


"Тежка загуба, направихме много грешки и това беше проблемът. Получихме ранен гол от наши грешки. Трудно може да се анализира такъв мач. Накрая вече поехме много сериозен риск и затова се получиха толкова много голове", започна Георги Дерменджиев след мача от трети предварителен кръг на Шампионската лига в Разград.


Загубата е и най-тежката като домакин за Лудогорец в европейските клубни турнири. Те обаче продължават в Лига Европа и там ще срещнат Петрокуб Хинчещ (Молдова) на 22 и 29 август.


"Не, не, няма конкретна причина да допускаме головете в началото и в самия край на всяко полувреме. Но може би тази концентрация, която беше нужна, а и вие също видяхте - наложи се принудителна смяна, защото Сон не можеше да продължи повече заради контузия. И веднага след излизането му от неговата зона се получи този четвърти гол. В крайна сметка Лудогорец се опита в периода на мача и дори и това, че беше равен резултата в редовните 90 минути, остави шансове. Но след това не играхме добре".


"Позитивите могат да дойдат от това, че Лудогорец е много силен като клуб. Аз съм казвал и преди това, че играчите трябва да придобият култура на победители в международните мачове. И това ще се случи. Трябва да се извлекат много добри поуки от едни такива мачове и да се върви нагоре.


Европейските мачове обаче за Лудогорец продължават другата седмица, тъй като в Лига Европа ще срещнат молдовския Петрокуб с първа среща на собствен терен.


"Мачовете идват много бързо един след друг - български и международни. И трябва много бързо да преминем към тях. Жалко е, защото можеше да се отиде на друго ниво. Но аз винаги съм казвал това, което се случва, това е реалността. И можем само да съжаляваме, че изпуснахме плейоф за Шампионската лига. Дали ще отлагаме мача с Левски? Има четири дни до самия мач. Но зависи кога ще се играе и международната ни среща и оттав ще се определи най-вероятно дали ще се играе и с Левски", завърши Дерменджиев.


Другите резултати от третия предварителен кръг в Шампионската лига:

    АПОЕЛ Никозия - Слован Братислава 0:0 и 0:2 в първата среща
    Бодьо Глимт - Ягелония 4:1 и 1:0 преди седмица 1:0
    Твенте - Залцбург 3:3 и 1:2
    Фенербахче - Лил 1:1 след продължения и 1:2
    ПАОК - Малмьо 3:4 след продължения и 2:2
    Ференцварош - Мидтиланд 1:1 и 0:2
    Юнион Сен Жилоаз - Славия Прага 0:1 и 1:3
    ФКСБ - Спарта Прага 2:3 и 1:1
    Рейнджърс - Динамо Киев 0:2 и 0:0

И в Лига на конференциите:

    Пайде - Хекен 1:1 и 1:6
    Морнар - Пакши 2:2 и 0:3


Източник: БНР


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Фантомът на операта за последен път на българска сцена

Фантомът на операта за последен път на българска сцена

Мюзикълът "Фантомът на операта" идва в ...

реклама

към тв програма тв програма

Роберт Швентке 18 август 21:00ч.

Дивергенти 3: Предани

Режисьор: Роберт Швентке
В ролите: Шейлийн Удли Трис Тео Джеймс Four Бил Скарсгард Матю

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

До обяд ще имате доста сериозни отговорности

До обяд ще имате доста сериозни отговорности, към