Торонто освободи Александър Везенков

Свързани новини

23.07.2024 10:00

Торонто освободи Александър Везенков

Видян 2013 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Александър Везенков официално е освободен от Торонто Раптърс. Според репортера от НБА Кийт Смит, българската звезда е "оставил 6,6 милиона долара на масата, за да се случи това - да бъде освободен от канадците". Сега той може да подпише договор с бившия си клуб Олимпиакос, но ще трябва да изчака 48 часа като бъде поставен в "списъка за отказ", предаде БНР.

Това означава, че чисто теоретично винаги има възможност някой отбор да го добави към своя състав и да поеме договора му. Но шансовете да се случат са минимални, тъй като всички са наясно с желанието му да се върне в Гърция.

"Саша Везенков се отказа от цялата си заплата от 6,6 милиона долара за откупуване от Торонто Раптърс, каза източник от лигата пред @spotrac", пише в страницата си Кийт Смит. Новината беше излъчена от CBS.

Сайтът Eurohoops информира преди няколко дни, че Олимпиакос и Везенков първоначално са се договорили за изгоден четиригодишен договор с годишна заплата на 28-годишния българин в размер на 4 000 000 евро - сума, която все още не е потвърдена от клуба от Пирея.

Българската звезда и най-успешен спортист в момента имаше тежък първи сезон в НБА с отбора на Сакраменто, но в интерес на истината в големи периоди той беше контузен, а и адаптацията му не мина по най-добрия начин.

През миналия сезон в "Лигата на извънземните" Везенков отбеляза средно 5,4 точки и 2,3 борби в 42 мача със Сакраменто Кингс. Имаше варианти за неговото бъдеще както в НБА, така и в Европа. По всичко изглежда обаче, че той ще се върне в Олимпиакос – клубът, който го изстреля на върха в Евролигата.


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Екшън 28 юли 22:00ч.

Леон 1994 г. ‧ Екшън/Криминале ‧ 1 ч 50 мин

Режисьор: Люк Бесон
В ролите: Жан Рено Леон Натали Портман Матилда Гари Олдман Норман Стансф

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв