Red Bull ще проектира, инженерира, разработва и строи автомобилите – ще направи само 50 от тях – почти изцяло собствени

Свързани новини

26.07.2023 08:45

202 Red Bull RB17 е хиперавтомобил за 6,2 милиона долара, който изглежда така

Видян 9886 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това е първият сериен автомобил от Ред Бул.



Първият сериен автомобил от Red Bull Technologies, инженерното подразделение на Red Bull Racing Group – знаете, компанията, която в момента доминира във Формула 1. Хиперколата е замислена от дизайнерския гений на F1 на Red Bull Racing, Ейдриън Нюи, по време на COVID в Обединеното кралство. Нарича се RB17 в чест на конвенцията на Red Bull за именуване на неговите автомобили F1 и като запълване на празнини: Поради пандемията F1 реши, че автомобилите за Гран При за сезон 2021 ще бъдат предимно пренесени дизайни от 2020 г., така че колата на RBR за 2020 г. беше наречена RB16, а нейната не съвсем нова машина за 2021 г. RB16B. Когато впоследствие отборът нарече своя претендент за 2022 г. RB18, „RB17“ може да се използва тук, без да се дублира името на действителна състезателна кола.




Red Bull ще проектира, инженерира, разработва и строи автомобилите – ще направи само 50 от тях – почти изцяло собствени, за разлика от времето, когато той и Нюи работиха с бившия F1 партньорски отбор Aston Martin за създаването на Valkyrie. RB17 ще бъде забележителен само поради тази историческа причина, но е много вероятно също да бъде важен за предоставянето на най-екстремното представяне, виждано някога в нов автомобил, предлаган на обществеността направо от фабрика. Нюи и Ред Бул искат да осигурят възможно най-близко до F1 представяне, което могат да постигнат за началната цена от £5 милиона (приблизително $6,2 милиона долара). Това е голям преход към реалния свят от автомобила Vision Gran Turismo, създаден от Red Bull преди малко повече от десетилетие за поредицата видеоигри.




ПЛАТФОРМА И СИЛОВО ПРЕДАВАНЕ



Двуместният RB17 няма да бъде разрешен за движение по улиците, поне не в началото, и е предназначен специално за писта. В такъв случай колата, изградена около монококово шаси от въглеродни влакна, ще включва инженерни решения, извлечени от F1. Red Bull казва, че ще има усъвършенствани наземни ефекти и други екстремни аеродинамични подходи, някои от които отдавна са забранени в реалните състезателни серии. Така че очаквайте да видите неща като уплътняващи земята „поли“ и „издухан“ дифузьор, пуснати в действие. Що се отнася до задвижването, то е закотвено от двойно турбо V-8 с хибриден компонент, произвеждащ повече от 1100 к.с. Red Bull не е потвърдил къде и от кого ще бъде произведен двигателят, но предполага, че ще включва трета страна. Не е известно дали новосъздаденото партньорство на RBR с Ford за неговата F1 задвижваща система ще влезе в игра с RB17.



ПРОГНОЗНА ЦЕНА $6,2 милиона



ПРОГНОЗИРАНА ДАТА ЗА ПУСКАНЕ В ПРОДАЖБА 2025 Г



Източник: motorgazette



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец