Mercedes-Benz е в процес на обновяване на своята гама компактни автомобили и последният член, който ще бъде показан в обновена форма, е EQA

Свързани новини

14.06.2024 09:50

2024 Mercedes EQA

Видян 20592 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Mercedes-Benz е в процес на обновяване на своята гама компактни автомобили и последният член, който ще бъде показан в обновена форма, е EQA.

EQA е електрическата версия на компактния кросоувър GLA-Class и докато обикновеният GLA-Class се продава в САЩ, EQA никога не е бил предлаган тук. Вместо това Mercedes предлага тук по-големия и по-практичен EQB.

Сегашният EQA е пуснат на пазара едва през 2021 г., така че актуализираната версия, която беше разкрита миналата седмица като модел за 2024 г., има само незначителни промени. Тя беше показана заедно с актуализирания EQB 2024, който според Mercedes ще достигне до шоурумите през първата половина на следващата година.



Актуализациите включват нов панел със звездна шарка в зоната, където се намира традиционната радиаторна решетка, преработена предна част, преработен светлинен подпис за задните светлини и нови шарки на колелата.

В салона има нов волан с чувствителни на допир бутони, най-новата версия на информационно-развлекателната система MBUX на Mercedes и налична аудиосистема Burmester с Dolby Atmos. Mercedes е добавил и това, което нарича Sound Experiences (звукови изживявания) към актуализираната EQA. Възпроизвеждат се различни звуци, например, когато водачът и пътниците се приближават и влизат в автомобила или когато заключват и излизат от автомобила. Има и уникален звук, когато автомобилът се движи.



Новост за 2024 г. е и въвеждането на функцията Plug & Charge, която означава по-удобно зареждане на съвместими зарядни станции. Когато кабелът за зареждане е включен, процесът на зареждане започва автоматично, като автомобилът и станцията за зареждане комуникират директно чрез кабела. Намирането на съвместима зарядна станция може да се извърши чрез навигацията или приложението Mercedes Me Connect.

Задвижващите агрегати остават същите, но от Mercedes твърдят, че са успели да увеличат пробега с помощта на оптимизирана аеродинамика и гуми с подобрено съпротивление при движение. Върховият вариант на пробега разполага със 70,5-киловатчасова батерия и двумоторно задвижване на всички колела с мощност 288 к.с.

В крайна сметка EQA, заедно с останалата част от гамата на GLA-класата, ще премине към следващото поколение платформа на Mercedes за компактни автомобили. Наричана MMA, платформата е проектирана да поддържа както хибридни, така и напълно електрически автомобили. Първият модел, базиран на MMA, ще бъде преработената CLA-класа, която ще предлага както хибридни, така и електрически задвижвания.

Прототипи са забелязани при тестове. Преработеният EQC също е забелязан да тества, като се очаква новият модел да бъде част от най-новата гама на GLC-класата. И двата модела, базирани на ММА, трябва да се появят около средата на десетилетието.




Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.