Bentley Continental GT отдавна е убедителен избор в свиващото се поле на грандиозните купета с две врати, които кръстосват континентите - и сега е вторият най-продаван автомобил на марката
09.06.2024 08:01

2025 Bentley Continental GT Speed

Видян 427 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Bentley Continental GT отдавна е убедителен избор в свиващото се поле на грандиозните купета с две врати, които кръстосват континентите - и сега е вторият най-продаван автомобил на марката. Затова Bentley инвестира в ново, четвърто поколение на линията GT, която стартира през 2003 г., и ние получихме възможност да шофираме Continental GT Speed 2025. Голяма част от новостите са продиктувани от заявените цели на британския автомобилен производител да „владее пространството на луксозните хибриди“ и да електрифицира цялата си гама до края на тази година.

Въпреки обширния камуфлаж, който трябва да остане до официалното излизане на четвъртото поколение Bentley Continental GT 2025 в края на юни, можете да видите, че дизайнът му ще бъде по-скоро „освежаване в средата на цикъла“, отколкото „изцяло нов“ (какъвто беше случаят с първите две поколения). Все пак екипът на разработчиците настоява, че това е нова архитектура. Когато е притиснат, той признава, че твърдите точки остават до голяма степен непроменени, но казва, че електрическата архитектура е изцяло нова, което дава основание да се придвижи метърът на поколенията с още едно щракване напред.

Голяма част от тази нова архитектура включва окабеляване, което свързва акумулаторна батерия с капацитет 25,9 kWh (използваема) с електромотор с постоянни магнити с мощност 188 к.с. и 332 Нм, разположен в осемстепенната трансмисия с двоен съединител, чрез електрониката на задвижването, която ги управлява. Батерията позволява около 80 километра пробег на електричество по европейския цикъл WLTP. Ако горните цифри ви звучат познато, това е така, защото те са почти cut/paste копия на спецификациите на трите наскоро ревизирани модела Panamera E-Hybrid на Porsche.



Двигателят с вътрешно горене на Bentley Continental GT Speed от 2025 г. е преработен, за да отговаря на очакваните норми Euro 7. Както и при Porsche, турбокомпресорите с един спирален цилиндър заменят агрегатите с два спирални цилиндъра, тъй като те са по-толерантни към топлината и следователно могат да оцелеят по-добре без охлаждащия ефект на обогатяването на горивото, което регулациите по същество забраняват. В този случай мощността на V-8 се увеличава с 50 к.с. и 22 Нм въртящ момент до 591 к.с. и 590 Нм (подходящо повишение на статуса спрямо 512 к.с./568 Нм на Panamera Turbo S E-Hybrid). Осемстепенната PDK трансмисия на Porsche също е до голяма степен споделена и пренесена, макар и уникално настроена за воланите на Bentley.

С помощта на хибридния мотор този нов задвижващ агрегат изкарва общо 771 к.с. и 738 Нм (достатъчно по-добри от 671/686 на Porsche). Тези показатели превъзхождат всяко друго серийно Bentley, включително могъщия W-12 с две турбини, който заминава към залеза. Електрификацията добавя около 400 килограма към масата на отиващия си 4,0-литров автомобил, което го прави с около 200 килограма по-тежък от модела с W-12. Това би трябвало да понижи съотношението тегло-мощност до около 6,8-7,2 килограма на конска сила (автомобилите от третото поколение, които измерихме, варират от 8,0-9,0). Така Bentley прогнозира спад от 0,3 секунди във времето от 0 до 100 км/ч.

Тези прототипи не са били разрешени за шофиране по обществени пътища, така че не можем да коментираме как новите двуклапанни амортисьори или преработените втулки на окачването влияят на реалното шофиране. Но предните втулки за надлъжно подчинение и четирите нови втулки за задните връзки, свързани с карането, както и новите изолационни втулки, монтирани на задната подрама, са настроени така, че да подобрят податливостта на ударите и да изолират по-добре купето от шума на пътя. Стандартните 22-инчови гуми на модела Continental GT speed са с конструкция на страничните стени, която подобрява возенето им, и с пенопластови вложки, които намаляват предаването на звука (още нещо, което съскането на мократа настилка ни попречи да оценим). Нивата на шума очевидно са по-критични при луксозен автомобил със значим изцяло електрически пробег.



Полуактивните амортисьори - сходни по концепция с тези, използвани от Porsche - представляват усъвършенстване на едноклапанните агрегати, които заменят. Двата клапана позволяват независимо, безстепенно регулиране на отскока и подскока, което позволява по-голямо съответствие при първоначалните удари, последвано от по-добро потискане на естествено последващите движения на каросерията. Комфортният режим дава предимство на лекото полюшване пред вертикалните удари без последващо ограничаване. По-спортните режими увеличават нивото на контрол. Защо да не използвате 48-волтовата система Active Ride на Porsche за това голямо Bentley? Според Маркус Тил, директор „Изследване и развитие на движението на автомобила“, суперсилата на тази система е да контролира наклона, потапянето и въртенето, като резултатът е твърде мускулест, за да отговаря на гранд-турните амбиции на Continental.

Вече можете да направите поръчки за Bentley Continental GT от четвърто поколение (или 2.2, ако предпочитате) за 2025 г., който изглежда е готов да постигне нов напредък в изкуството на прекосяването на континенти, когато се появи в края на 2024 г. Очаквайте първо да бъде пуснат на пазара вариантът GT Speed на цена от близо 300 000 долара, неговият сънародник GTC кабриолет да бъде с 10% по-скъп, а след това да последват по-„достъпни“ варианти на двата модела с лазурна спецификация, както и още по-евтин хибриден модел с V-6 - отново със спецификация дискретно над тази на Porsche Panamera 4S E-Hybrid.

Източник: motorauthority



Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 15 септември 21:00ч.

Най-добрата оферта 2013 г. ‧ Трилър/Романтика ‧ 2 ч 11 мин

Режисьор: Джузепе Торнаторе
В ролите: Джефри Ръш Върджил Олдман Силвия Хукс Клеър Доналд Съдърланд Billy Whistler

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв

Имате навик да говорите повече от необходимото


Имате навик да говорите повече от необходимото, но