BMW M5 от 2025 г. се предлага с впечатляващ набор от спецификации.

Свързани новини

02.07.2024 09:50

2025 BMW M5

Видян 1111 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

BMW M5 от 2025 г. се предлага с впечатляващ набор от спецификации. Общата мощност на системата му е 727 конски сили, а общият въртящ момент на системата е 1000 Нм. Сърцето на автомобила е V8 двигател с работен обем от 4,4 литра, който осигурява 585 конски сили и 750 Нм въртящ момент.



В допълнение към двигателя с вътрешно горене автомобилът е оборудван с електромотор с мощност 197 конски сили и въртящ момент 280 Нм, който осигурява електрически пробег от 67-69 км.

Автомобилът може да се похвали с максимална скорост от 305 км/ч, като максималната скорост само на електричество е 140 км/ч. Ускорява от 0-100 км/ч само за 3,5 секунди и от 0-200 км/ч за 10,9 секунди.



"Горди сме, че и най-новото поколение на иконата BMW M5 ще се произвежда при нас", каза директорът на завода Кристоф Шрьодер. Заводът доставя предварително сглобените каросерии за първото BMW M5 през 80-те години, които след това са завършвани ръчно в базираното в Гархинг спортно подразделение M GmbH. От второто поколение или по-точно от 1988 г. спортният седан се произвежда изцяло във фабриката в Долна Бавария.

Основните компоненти на новото BMW M5 също се произвеждат на място или в близките производствени локации. Директорът на завода Кристоф Шрьодер нарича това "Производство от един източник". Така например адаптираното специфично за BMW M5 шаси се произвежда в завода за компоненти в Динголфинг. Високоволтовата батерия се произвежда в съседство на завода, в центъра по компетентност за производство на електрически задвижвания. Карбоновият покрив идва от фабриката в Ландсхут, на 30 км от Динголфинг.

Особеност на производството в автомобилния завод са модификациите, които вече се правят в цеха за каросерии. Новото BMW M5 е базирано на стандартна каросерия на BMW Серия 5, но има допълнителни мерки за усилване на структурата на купето и специално разширена каросерия с изпъкнали калници. За първи път BMW M5 има и заден мост с по-широка следа, което позволява интегрирането на специфичния за M заден мост. В бояджийския цех клиентите могат да избират между 10 серийни и 150 специални лакови покрития за новото BMW M5.

Подобно на своя предшественик, новото BMW M5 се сглобява на същата производствена линия в комбинация с други модели от BMW Серия 5 и BMW Серия 4, както и с моделите BMW M4. Тук то се довършва и със специфични елементи като заден спойлер от фиброкарбон, M волан и M мултифункционални седалки.







Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Добър ден за разчистване

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Добър ден за разчистване, макар да не е края на