Ето нещо, което не се случва често: Infiniti направи нещо ново.

Свързани новини

05.07.2024 09:50

2025 Infiniti QX80

Видян 23747 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ето нещо, което не се случва често: Infiniti направи нещо ново. Луксозното подразделение на Nissan не е инвестирало в много модели в близкото минало, но това е на път да се промени, а водещият автомобил е флагманският SUV QX80. Пълноразмерният автомобил влиза в третото си поколение за моделната 2025 г. и макар да е също толкова голям, колкото винаги е бил, той представлява голяма стъпка към модернизация, която според Infiniti е показателна за това, което предстои да се случи, когато го последват други нови модели.

QX80 от 2025 г. претърпя огромна естетическа промяна, а механичните му части също са нови. Няма го 5,6-литровият V-8 двигател с 400 к.с. и седемстепенната автоматична трансмисия на предишното поколение. Тази година в QX80 се появява нов 3,5-литров V-6 двигател с 450 к.с. с два турбокомпресора, който се съчетава с деветстепенна автоматична трансмисия.

Шестцилиндровият двигател с повишена мощност задвижва добре този голям SUV и макар да ни липсва опияняващото бучене на V-8, подозираме, че повечето купувачи ще оценят допълнителната мощност и по-тихата работа на шестцилиндровия двигател.

От Infiniti твърдят, че наличната система за задвижване на всички колела на QX80 използва подобна логика като тази в Nissan GT-R, но не се заблуждавайте - този тритонен камион все още се управлява като тритонен камион. Новото окачване с пневматични пружини е стандартно за всички версии с изключение на базовата Pure и когато е настроено на режим Sport, то се справя прилично с контролирането на накланянето на каросерията в завоите. То обаче не изглажда всяка пукнатина по пътя.



Въпреки че е сравнително комфортен и мек, най-високото ниво на модела Autograph, който шофирахме - оборудван с най-големите колела с размер 22 цола - позволяваше на купето да се разклаща при движение по неравен асфалт.

По криволичещите каньонни пътища край Напа, Калифорния, най-много забелязахме размерите на QX80. Широчината му го прави труден за поставяне в тясна лента, а теглото му работи срещу вас, ако се опитвате бързо да преодолеете завоите. QX80 е щастлив - както предполагаме и ключовата демографска група на SUV-а - при движение по магистрала и при пътуване в предградията.

По време на шофирането пътниците могат да се насладят на луксозен интериор с три просторни реда седалки. Дори възрастни могат да се настанят на третия ред с относителен комфорт. Обзавеждането Autograph (започващо от зашеметяващата цена от 112 590 долара) осигурява най-много удобства. Три реда тапицерия от полуанилинова кожа, масажиращи седалки на два реда, охлаждаща централна конзола и дървена тапицерия с отворени пори и метални ивици - всичко това е ексклузивно за този топ модел.



Също така имахме възможност да караме за кратко модела Luxe от средния клас, който Infiniti очаква да бъде серийният вариант. При начална цена от 91 545 долара спестявате доста пари, но се отказвате от малка част от това, което прави QX80 привлекателен: просторен салон и тихо пътуване. Моделът Luxe се предлага с гореспоменатото окачване с въздушни пружини и може да бъде поръчан с технологията за свободни ръце ProPilot Assist, която е стандартна за Autograph (и опционална и за тапицерията Sensory).

Всички модели са оборудвани със стереосистема Klipsch, която според Infiniti се използва за първи път в сегмента на пълноразмерните луксозни SUV автомобили. Моделите Pure и Luxe получават конфигурация с 14 високоговорителя, докато тримовете Sensory и Autograph се предлагат с 24 високоговорителя.

Сътрудничеството между Infiniti и Klipsch води до някои интересни характеристики. В двете най-високи модификации водачът може да приеме частен телефонен разговор, докато стерео уредбата звучи за останалите пътници. Телефонното обаждане достига до ушите на водача чрез високоговорителите на облегалките за глава на предните седалки, а човекът от другата страна няма да чува мелодиите. Въпреки това, в ушите на водача звучи както музиката, така и обаждащият се, което е точно толкова разсейващо, колкото предполагате.

Аудиосистемата не е единственото нещо, което изглежда малко причудливо. Infiniti се хвали с биометричната система за охлаждане на QX80 - стандартна за моделите Sensory и Autograph - която използва инфрачервени сензори, за да открие кога на пътника на втория ред е твърде топло.

Не успяхме да разберем дали тя работи или не, но може би това е целта. Само моделите Autograph получават система за автомобилна камера и макар че тя прави нещо повече от това да прави селфита, нейното приложение в реалния свят е също толкова озадачаващо, колкото и подобни системи на конкуренти като Mercedes-Benz.

Технологиите в другите части на купето са по-добре интегрирани. Стена от дисплеи на арматурното табло осигурява сензорен екран за информационно-развлекателни системи и цифрови измервателни уреди, като софтуерът за всеки от тях идва от Google и е преработен с шрифтовете и структурата на менютата на Infiniti.

Google Maps е вградена и доста лесна за използване за навигация; приложенията за стрийминг на музика и други развлекателни функции могат да се изтеглят чрез по-голямата екосистема на Google Play.

Източник: caranddriver



Етикети
, , ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Ярослава Магучих

Падна легендарният световен рекорд на Стефка Костадинова

Последният български световен рекорд в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец