Оригиналният Mercedes-Benz G-класа се задържа на пазара в продължение на четири десетилетия и през годините получи многобройни актуализации, за да запази свежестта си, преди да бъде изцяло преработен за моделната 2019 г.

Свързани новини

02.03.2024 08:01

2025 Mercedes-Benz G-класа с актуализации

Видян 4720 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оригиналният Mercedes-Benz G-класа се задържа на пазара в продължение на четири десетилетия и през годините получи многобройни актуализации, за да запази свежестта си, преди да бъде изцяло преработен за моделната 2019 г. Не е ясно колко дълго Mercedes планира да държи сегашната G-класа, преди да й даде нов дизайн, но изглежда, че автомобилният производител поне ще дава периодични актуализации на автомобила по подобен начин на неговия предшественик.

Камуфлажни прототипи на обновената G-класа са забелязани отново при тестове. Виждаме променени предна и задна част. Прототипът е за обикновената G-класа, но актуализираният AMG G 63 също е на тестовете.



По-голямата промяна е вероятното премахване на V-8 във версиите на G-класата, които не са AMG, тъй като се очаква в обновената G-класа да бъде заменен с редови шестцилиндров двигател и леко хибридна комбинация. През юни миналата година в чужбина беше представена версия G 500 V8 Final Edition. В САЩ G 500 е обозначен като G 550 и Mercedes все още не е казал дали G 550 също ще смени V-8 с редови 6-цилиндров двигател, но този ход е вероятен.

V-8 ще остане в AMG G 63, въпреки че с тази актуализация ще бъде съчетан с леко хибридна система. Въпреки че все още не е потвърдено, на по-късна дата може да бъде добавена опция за плъгин хибрид. Базираната на V-8 plug-in хибридна система вече се предлага в AMG S 63 E Performance и GT 63 S E Performance 4-Door Coupe. Тя съчетава познатия 4,0-литров V-8 двигател с два турбокомпресора с електромотор на задния мост за комбинирана мощност от близо 800 к.с.

Дебютът на обновената G-класа е планиран за тази година като модел от 2025 г. за американския пазар. Електрическият EQG, който ще предлага четири мотора, също е в процес на тестване и се очаква да се появи приблизително по същото време.

В крайна сметка Mercedes ще пусне на пазара малка G-класа. Тя трябва да бъде с електрическо задвижване по-късно през това десетилетие.



Източник: motorauthority



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей