Свързани новини

19.03.2020 11:20

Бил Гейтс: Карантината трябва да бъде 6-10 седмици

Видян 1508 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съоснователят и дългогодишен лидер на Microsoft Бил Гейтс се е посветил в последните години на хуманитарни въпроси. Благотворителната фондация, основана от него и съпругата му Мелинда, вече подкрепи проекта за създаване на бързи тестове за откриване на коронавирус.

Наскоро Бил Гейтс сподели някои свои виждания за пандемията от коронавирус в дискусия в популярния портал Reddit. Според него, най-напредналите икономики ще могат да контролират разпространението на коронавирусната инфекция COVID-19, след като поддържат карантината за период от шест до десет седмици!

Той препоръчва интензивни тестове на населението за признаци на инфекцията, последвани от изолиране на заразените. След период от 6 до 10 седмици карантината може да бъде премахната.

Безпокойство пораждат не толкова икономическите последици от пандемията, колкото липсата на възможности в много страни със слаба икономика и слаборазвити системи на здравеопазване за ефективно овладяване на разпространението на инфекцията.В някои държави може просто да не достигат места в болниците за изолиране и лечение на заразени граждани, предупреди Бил Гейтс.

Миналата година в подобна сесия в Reddit милиардерът спомена пандемията като една от основните заплахи за човешкото общество на този етап от неговото развитие. Бил Гейтс коментира, че способността на хората да се движат по света в съвременните условия допринася за по-бързото разпространение на инфекциите, отколкото през миналия век, предава Тechnews.bg.


 


Снимка: Twitter



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 19.03.2020 21:06

    Беше изнесена информация, че точно фондацията на Гейтс е финансирава с десетки милиони създаването на вируса, къде е истината...?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог