Bugatti достави десетия и последен хиперавтомобил Centodieci

Свързани новини

19.07.2024 09:47

Bugatti достави десетия и последен хиперавтомобил Centodieci

Видян 1568 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Bugatti обяви, че е доставил десетия и последен екземпляр от Centodieci - специална версия на хиперавтомобила Chiron.

Centodieci беше разкрит през 2019 г. като празник на EB110 (Centodieci е италианското „110“), суперавтомобил от 90-те години на миналия век, построен от Bugatti преди придобиването му от Volkswagen Group, а първият Centodieci беше доставен на собственика му през юни.

Автомобилът е един от растящата линия от съвременни каросерийни специалитети, базирани на Chiron, която започна с Divo, представен през 2018 г., и завърши с роудстъра Mistral, показан през август.

Окончателният Centodieci се отличава с бял екстериор с тъмни акценти, съставен от голи въглеродни влакна. Светлосиньото е използвано за спирачните апарати и за надписа „Centodieci“, който облицова задното крило. Отвътре автомобилът се отличава със същия светлосин цвят на всички повърхности, включително шарката на тапицерията „шахматна дъска“, която има за цел да напомни за ватираната кожа, използвана в EB110.


Според Bugatti всички места за производство на Centodieci са били продадени още преди разкриването на автомобила, въпреки че цената му започва от 8,9 милиона долара.

След като всички Centodieci вече са построени и доставени, Bugatti ще се съсредоточи върху изграждането на последния Chiron. Общата бройка вече е по-малко от 100 бройки, което е по-малко от първоначалната серия от 500 бройки. Автомобилният производител ще построи също така и серията от 99 бройки Mistrals и 40 екземпляра от Bolide, предназначени само за писта.

Скоро ще се появи и наследникът на Chiron, за който шефът на Bugatti Мате Римак намекна, че ще се появи още през 2023 г. с хибридно задвижване, съдържащо новоразработен газов двигател. Потвърдено е, че Mistral ще бъде последният автомобил с известния 8,0-литров W-16 двигател с четири турбини на Bugatti.


Centodieci също разполага с W-16. Тук двигателят е настроен да развива 1577 к.с., или с 97 к.с. повече от Chiron, и Bugatti твърди, че автомобилът ще ускорява от 0-100 км в час за 2,4 секунди, от 0-199.5 км в час за 6,1 секунди и от 0-299.3 км в час за 13,1 секунди. 


 


 


 



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Най-лошият кошмар на Скорпиона

Най-лошият кошмар на Скорпиона

В Нюкий, Англия, има седем от тези ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей