Свързани новини

21.02.2020 10:11

Google представи Android 11

Видян 1505 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За пета поредна година Google пуска новата версия на Android по-рано от очакваното. Компанията представи Android 11 Developer Preview, което е пробната версия на платформата. Тя се използва от разработчиците и производителите, за да подготвят приложенията и устройствата си за нея.

Версията е подходяща и за ориентир какво ново подготвя Google за Android. Тази година компанията се насочила в четири сфери, предава Vesti.bg.

Първата е "полезни иновации". Тук са събрани промените в Android, които най-пряко ще са видими от потребителите. Например поддръжката на нови дисплеи (т.е. гъвкави телефони), подобрения при управлението на текстови съобщения, поддръжка на копиране на снимки директно в чата и др. Тук са и подобренията, които ще са видими от навлизането на 5G мрежите.

Втората сфера е сигурността. Android ще дава възможност на потребителите да разрешават еднократен достъп на приложенията до данните. Подобрена е и защитата на биометричните данни, съхранението на информация като цяло и поддръжка на електронни документи за самоличност.

Android 11 ще подобри и начина на обновяване на приложенията и системата като цяло. Още 12 модула на платформата ще могат да се ъпдейтват чрез Google Play System Update, вместо чрез цялата ОС. Това означава, че Google ще може по-лесно да изпраща ъпдейти за Android (макар и не цялостни) до устройствата на потребителите

Четвъртата ниша е общи подобрения на качеството на Android. Целта е платформата да работи още по-бързо и стабилно. Правят се промени в начина на обработка на изображения, на видео и на работата на камерата.


 


Снимка: digital.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към