01/02
17.03.2009 17:41

Новата Фиеста с революционен облик

Видян 2123 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 2.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новото поколение на Форд Фиеста, което дебютира на изложението във Франкфурт, а по-късно усъвършенстваната му версия бе показана в Женева, грабва вниманието от пръв поглед с революционния си дизайн. Качествата на колата не бяха подминати от специалистите, които й отредиха място сред тримата финалисти за автомобил на 2009 година. Въпреки смелата крачка в бъдещето по отношение на визията, моделът е натоварен с нелеката задача да запази традиционните позиции на Форд спрямо конкурентите в този клас. Ще отбележим, че  от предшествениците на революционното поколение са продадени повече от 12 милиона бройки за 33-годишната история на модела. Глобалното нашествие на новата Фиеста стартира в края на 2008-а в Европа, където за 2 месеца на 19 основни пазари бяха реализирани цели 42 200 продажби. Походът на втория по популярност представител на Форд ще покрие Азия през тази година и САЩ през следващата. Бумът при търсенето надмина очакванията на втората по продажби в Европа компания и допринесе за достигането й на 8,8% пазарен дял.


За съвършенството на автомобила, който отваря нова страница в историята на Форд основна заслуга има дизайнерът Мартин Смит, който разработи Корса и Зафира на Опел. Чертите на харизматичната Фиеста са заимствани от батковците й Мондео и S-Макс. Големият отвор за радиатора заема значителна площ от бронята, като стига чак до фаровете. Те пък са „излети“ силно назад спазвайки цялостната линия на купето, което сякаш е „издухано“ от насрещния въздушен поток. Естетически издатини в страничните краища на предния капак допълват агресивното решение за формата на фаровете. Не е за пренебрегване и аеродинамиката на возилото, чиито облик е базиран на Мазда 2. Предното стъкло е силно скосено, а таванът още повече, стигайки в задния си край почти до нивото на предния капак. Голямото антикрило съвсем очертава спортния дух на хечбека.


Суперлативите от страна на специалистите се отнасят и за интериора на колата. Централната конзола е определена като футуристична, а дисплеят като респектиращо голям. Обръща се внимание и на технологиите, като предлаганите глезотии са всевъзможни. Половината от продадените до сега Фиести например, са оборудвани с Bluetooth.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец