Новият 2024

Свързани новини

06.09.2023 08:00

Новият Aston Martin DB12 Volante

Видян 10657 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Купето Aston Martin DB12 от 2024 г. беше току-що разкрито и пуснато на пазара по-рано тази година и производителят на спортни автомобили не губи време да изкара своя кабриолет спътник от вратата. Не само това, но обещава да бъде почти толкова бърз, колкото версията с твърд покрив.

Задвижването е непроменено. Той има същата настроена от Aston Martin версия на Mercedes-AMG twin-turbo 4.0-литров V8 с мощност 671 конски сили и 590 фунта фута въртящ момент. Той също така разполага със същата осемстепенна автоматична трансмисия и електронно контролиран заден диференциал. Шасито е видяло някои детайлни подсилвания в сравнение с купето и, разбира се, има механизъм за сгъване на горната част, така че макар да не е дадено действителното собствено тегло, вероятно е малко по-тежко от купето. Все пак Aston Martin казва, че DB12 Volante ще ускорява до 95 км в час само за 3,6 секунди и максимална скорост от 325 км в час. Това е същата максимална скорост като купето и само една десета от секундата по-бавна до 60.

Разбира се, най-голямата разлика във Volante е сгъваемият плот. Това е пример за плат и е съставен от осем слоя, за да спомогне за поддържането на финес на интериора с него. Той ще падне за 14 секунди и ще се повдигне отново за 16 секунди. Възможно е дори да го управлявате дистанционно, стига да сте в рамките на 6,5 фута от колата; удобен, ако бързате да се събуете с горната част надолу или ако сте забравили да го поставите. И като платнен покрив, това отваря възможности за различни контрастни цветове. Горнището може да бъде в червено, синьо, черно или комбинация от черно и сребристо.

Aston добави и уникална интериорна характеристика към Volante. Тъй като предните седалки са по-видими при спуснат покрив, Aston добави тапицерия на облегалките, за да съответства на панелите на вратите. Тя може да бъде дървена или въглеродна, в зависимост от другите тапицерии в автомобила.

Отвъд промените в горната част и шасито, DB12 Volante наистина е същият като купето, от задвижването до масово подобрения интериор. Така че независимо колко харесвате вашия спортен автомобил Aston Martin, няма да пропуснете нищо. И много скоро ще можете да имате и двете коли. Volante влиза в производство през третото тримесечие на тази година, като доставките идват до края на годината. Цените все още не са обявени, но се очаква кабриолетът да е малко повече от купето.








Източник: autoblog



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог

Гениалните решения днес са ви в кърпа вързани

Гениалните решения днес са ви в кърпа вързани,само