Porsche 911 Carrera от 2025 г. е всичко друго, но не и базов модел

Свързани новини

31.07.2024 10:00

Porsche 911 Carrera от 2025 г. е всичко друго, но не и базов модел

Видян 321 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По време на представянето на 718 Spyder RS Андреас Преунингер, човекът, който отговаря за всички GT автомобили на Porsche, беше попитан кое 911, което не е GT, е любимото му. В крайна сметка има около 20 модела между 911 Carrera и който и да е от най-скъпите варианти в момента (в момента това са турбомоделите).


Той каза, че Turbo S, защото може да провежда разговори с висока скорост, комфортен е и е много бърз. След това зададе въпроса на мен и аз казах: „Каквото е най-евтиното с ръчна скоростна кутия. 911 T, нали?“ В този момент той ме удари по рамото, потвърди, че това е правилният отговор.

Смисълът на тази история е, че той познава костите на автомобилите, които лее, и че величието на GT3 RS или S/T не би било възможно, ако отправната точка е била друга, освен изключителна. Това важи с пълна сила и за обновения модел 911 Carrera от 2025 г.;


Ръчната скоростна кутия може и да не се предлага в момента, но постепенните промени в останалата част на автомобила са подобрение. Мощността идва от леко вдъхновен, но иначе пренесен 3,0-литров плосък шестцилиндров двигател. За разлика от новия GTS, който използва един-единствен електрифициран турбокомпресор, Carrera продължава с две турбини, но те са от отиващия си GTS, а междинните охладители са от предишното поколение 911 Turbo. Тези промени водят до повишаване на ефективността, което допринася за малко увеличение на мощността с девет конски сили за общо 388 коня при 6500 об/мин.


Върховият въртящ момент остава 331 фунт-фута, макар че той е наличен при 2000 об/мин, със 100 об/мин по-високо в оборотния диапазон. Червената линия е непроменена при 7400 об/мин. Реакцията е добра. Не е изживяването без забавяне на новата Carrera GTS, но не е много. 


Базовата Carrera трябва да тежи малко под 3400 кг, а Porsche твърди, че автомобилът е с 0,1 секунди по-бърз до 100 км/ч, но последната Carrera, която тествахме, достигна до 100 км/ч за 3,2 секунди, което е с 0,5 секунди по-бързо от оценката на Porsche за новия модел (с пакета Sport Chrono).







Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ще ви се наложи да се занимавате с разни странни

Ще ви се наложи да се занимавате с разни странни и