Porsche 911 GT3 от 2025 г. е по-добро от старото по стотици малки начини

Свързани новини

28.10.2024 09:43

Porsche 911 GT3 от 2025 г. е по-добро от старото по стотици малки начини

Видян 258 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Porsche 911 GT3 навлиза в ерата на модела 992.2, внасяйки няколко промени в познатата формула, които трябва да го превърнат в достойно сбогуване с това, което може да се окаже последният GT3 с двигател с чисто вътрешно горене.

В последната си итерация 911 GT3 е по-остър, по-добре изглеждащ, а в случая с по-скромния GT3 Touring - и по-практичен.
 
Говорейки за GT3 Touring, на клиентите вече не се налага да чакат след пускането на обикновения GT3, за да поръчат своите автомобили, тъй като двата модела дебютират по едно и също време.

Тъй като това е просто обновяване на 911 GT3 от поколение 992 в средата на цикъла, списъкът с актуализации не е толкова дълъг, колкото би бил за напълно нов автомобил. Въпреки това, подобренията са доста значителни.



Предните сачмени шарнири на водещите рамена вече са по-ниско, за да се намали потапянето на спирачките; амортисьорите са коригирани за подобряване на стабилността; новите олекотени колела намаляват неподсилената маса с 3,3 килограма (дали това е общо или на парче, все още не сме сигурни); и шестстепенната механична трансмисия и седемстепенната трансмисия с двоен съединител получават 8% по-къси крайни предавателни числа. Новият 911 GT3 не би трябвало да се усеща драстично различен от итерацията 992.1, но скромните оптимизации трябва да се усетят там, където са най-важни - на пистата.


Porsche дори намали масата на акумулатора, за да намали килограмите. Новият литиево-йонен пакет с капацитет 40 Ah спестява още 9,9 кг на двата модела GT3 в сравнение с литиево-йонната батерия с капацитет 60 Ah на предходния GT3.



Визуално 992.2 911 GT3 е с преработена предна част, която не само изглежда по-спортна, но и осигурява по-добра аеродинамика. Ако се сдобиете с новите опционални Matrix LED фарове, акцентиращият пръстен елиминира нуждата от допълнителни светлини в предния капак, така че Porsche е могло да направи предните въздухозаборници по-големи. В задната част лентата на задните LED светлини е по-дебела и непрекъсната, а вертикалните задни вентилационни отвори в двата края на бронята са по-големи. Въпреки това всички тези промени са доста фини и е вероятно да ги пропуснете от пръв поглед.



Интериорът също е в по-голямата си част същият. Въпреки това новият GT3 получава опционални кофички с карбонова подложка, които са с отопление и електрическо регулиране на височината и имат подвижни подложки на подглавниците за водачи с каски. Те дори съдържат вградени въздушни възглавници за гръдния кош, когато денят на пистата се обърка.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бтв Синема 03 ноември 21:00ч.

Черно злато 2011 г. ‧ Военен/Приключенски филм ‧ 2 ч 10 мин

Режисьор: Жан-Жак Ано
В ролите: Антонио Бандерас Емир Несиб Марк Стронг Sultan Amar Таар Раим Prince Auda

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби

Шеговито започвате новата седмица

Шеговито започвате новата седмица. Трябва да сте малко