Пресъздаването на легендарния спортен автомобил на Maserati е базирано на оригинални технически чертежи и е създадено с помощта на много фабрично произведени части

Свързани новини

30.08.2022 16:08

Пресъздадоха фамозно Мазерати от 1958 г.

Видян 6990 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пресъздаването на легендарния спортен автомобил на Maserati е базирано на оригинални технически чертежи и е създадено с помощта на много фабрично произведени части.


 Слънчева светлина, която танцува по кървавочервената алуминиева каросерия; висцерален аромат на горяща гума и кипящо моторно масло; животински вой на осем перфектно синхронизирани цилиндъра, които крещят в ушите ви. Нищо не се доближава до равномерното шофиране на оригинално Maserati 450S - или почти нищо.


Когато става дума за възстановки, малко от тях са толкова близки до духа на оригиналната машина, колкото този 450S - реплика на известния състезател на Maserati за Световния шампионат за спортни автомобили от 50-те години на миналия век, оживяла в белгийските работилници Apal на Едмон Пери.


 Произходът на шасито "4511" може да се проследи до Стивън Фористал, колекционер на италиански екзотични автомобили от Хюстън. Смята се, че като някогашен собственик на бившия Кимбърли 450S, Фористал е създал няколко реплики на шасита, базирани на оригиналния автомобил. Придружаващите фактури показват, че едно от тези шасита - с марка 4511 - е продадено на Пери през 1992 г.
 
Частите за проекта са доставени от Италия и Германия, включително някои елементи от периода, за които изпращачът твърди, че са произведени в завода на Maserati, сред които е и правилната трансмисия с полуоска.
 Корпусът на съединителя включва понижаваща се двустепенна скоростна кутия като тази, използвана от Стърлинг Мос по време на състезанието Mille Miglia през 1957 г. Твърди се, че спирачните барабани, задният мост De Dion, резервоарите за гориво и масло и кормилната кутия също са оригинални части на Maserati. Допълнителен резервоар за гориво, какъвто се използва в Льо Ман, придружава автомобила, но не е монтиран.

Ръчно изработената алуминиева каросерия е създадена за репликата от Autorestauro di Giordanengo Giovanni & Figli, която, според фактурите в досието на автомобила, е доставила и други компоненти, включително двигател 450S, предно и задно окачване и комплект джанти Borrani.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще имате възможност да се проявите като отлични комуникатори

Днес ще имате възможност да се проявите като отлични