Следващото поколение

Свързани новини

29.09.2023 09:40

Следващото поколение Mazda 6

Видян 5809 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Слуховете за Mazda 6 със задно задвижване се въртят от години, но компанията Zoom-Zoom все още продава същия седан от среден клас, който има в гамата си от 2012 г. В допълнение, шефът на разработката и инженеринга на Mazda Europe Йоахим Кунц каза в интервю през март 2022 г., че новата платформа няма да се използва за основа на следващо поколение 6. Той продължи, като спомена, че голямо спортно купе също не е на дневен ред.



Въпреки че призна, че "би било много хубаво" да има седан със задно задвижване и редови шестцилиндров двигател, пазарните тенденции диктуват хората да предпочитат SUV. Официално в момента няма седан на Mazda с шест цилиндъра, изпращащ мощността към задната част. Неофициално слуховете от японското списание Best Car твърдят, че е имало промяна в мнението. Защо? Не заради внезапното нарастване на популярността на седаните, а по-скоро благодарение на силната реакция на клиентите към новите големи SUV, които използват този хардуер.






Ранният успех на CX-60 и CX-90 (с CX-70 и CX-80 на път) очевидно е подтикнал високопоставените служители на Mazda да дадат своя печат за голям нов седан. Въпреки това, приемете тази спекулация с пословичната щипка сол, тъй като докладите от Япония не винаги се сбъдват. Според Best Car колата няма да бъде традиционен седан, а по-скоро елегантно купе с четири врати, служещо като „кулминацията на дизайна на Kodo“ вместо изцяло нова стилистична посока.



Разкрито през 2017 г., Vision Coupe, изобразено тук, все още е болезнено великолепно, така че имаме доверие в Mazda, че ще направи хубава кола. Говорейки за концепциите на Vision, RX-Vision и по-скорошното Vision Study също бяха празник за очите.



Според същия доклад новият 6 няма да бъде представен преди 2025 г. Междувременно настоящият модел все още е наличен на някои пазари, заедно с издание за 20-та годишнина, за да отбележи две десетилетия от представянето на оригиналния 6.





Източник: motor1.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Ще търсите истината около Вас

Ще търсите истината около Вас, а светът ще Ви посрещне