Свързани новини

26.01.2021 12:50

Тръгва серийното производство на товарни електромобили до Пловдив

Видян 3761 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Серийното производство на товарни електромобили до Пловдив ще стане факт през първото тримесечие на годината. В същото време проекти за 100 милиона лева са договорени и реализирани в трите индустриални зони на "Тракия икономическа зона" - "Марица", Раковски и Куклен. Това заяви Пламен Панчев, изпълнителен директор на "Тракия икономическа зона", в предаването "Бизнес старт“ с водещ Христо Николов, предаде plovdiv24.bg.


"Това са производства с висока добавена стойност, високотехнологични производства. Имаме автомобилна индустрия, имаме електрически компоненти и разширяване на логистиката, която продължава да ни води нови заинтересовани страни“.  


Панчев коментира, че се работи по проект за градска логистика, които е продължение на проекта за производство на товарни електромобили. Работи се и по проект за изграждане на склад в началото на град Пловдив, където големите товари автомобили ще доставят стоки, а след това самите стоки ще бъдат превозвано до и из града чрез електрически товарни автомобили, обясни гостът.


Пламен Панчев заяви също, че към момента се провеждат преговори с "Български пощи", а във втората половина на годината логистиката и в други големите градове на страната може да се извършва чрез електрическите товарни автомобили, произвеждани в "Тракия икономическа зона“.


"Предвиждаме създаването на хъб "Електромобилност“. Имаме вече първият инвеститор и се надяваме, изграждайки добра обслужваща инфраструктура в този нов индустриален проект, да реализираме в следващите 1-2 години три високотехнологични производства там. Това са електромобили, завод за батерии и завод за автоматизация“.


Гостът обясни, че в момента "Тракия икономическа зона“ е в контакт с инвеститор в областта на мехатрониката, които иска да започне производство до няколко месеца и планира влагане на средства от около 80 милиона евро.


Панчев заяви също, че "Тракия икономическа зона“ ще се включи в Плана за възстановяване и устойчивост с проекта си за консорциум за въглеродно неутрални индустриални паркове. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци

Ще действате доста неразумно

Ще действате доста неразумно, защото преценките ви за