Закриват Maserati заради загубите на групата Стелантис? А FIAT?

Свързани новини

01.08.2024 09:47

Закриват Maserati заради загубите на групата Стелантис? А FIAT?

Видян 826 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Stellantis, която включва марки като Dodge, Fiat, Jeep, Maserati и Ram, може да стане по-агресивна по отношение на премахването на тези, които не носят печалба.
    Главният изпълнителен директор на Stellantis Карлос Таварес заяви, че компанията е готова да закрие автомобилни марки, които изпитват затруднения, според доклад на Ройтерс.
    Таварес разказа на репортерите за потенциалните действия след слабите резултати от продажбите през първата половина на годината, съобщава caranddriver.com.

Това не е нищо лично, това е просто бизнес. Поне така изглежда новата позиция на главния изпълнителен директор на Stellantis Карлос Таварес. Неотдавна той заяви, че компанията е готова да убие марки, които се борят да реализират печалба, според доклад на Ройтерс.

Новината следва финансовия отчет за първата половина на 2024 г., който показва по-лоши от очакваните резултати. Извън Maserati, която регистрира загуби за първото полугодие в осемцифрен диапазон, Stellantis не съобщава данни за отделните марки.


„Резултатите на компанията през първата половина на 2024 г. не оправдаха очакванията ни, отразявайки както предизвикателния контекст в индустрията, така и нашите собствени оперативни проблеми“, каза Таварес. „Ако не печелят пари, ще ги закрием. Не можем да си позволим да имаме марки, които не печелят пари“.

Изявлението бележи промяна в позицията на шефа на Stellantis, който застана зад отделните марки на групата след сливането им през 2021 г. Той заяви пред репортери, че ще работи с екипа си в САЩ през летните месеци, за да подобри резултатите от продажбите и да намали наличностите при дилърите. Част от тази работа включва пускането на 20 нови модела в световен мащаб през тази година, което Stellantis се надява да подпомогне продажбите. 


Фокусът е върху продажбите в Северна Америка, чиито резултати са под очакванията. „Смятаме, че работата в Европа е свършена“, казва Таварес. „Работата не е свършена в САЩ и сега ще се заемем с тази работа.“

Това може да означава проблеми за марки с малък обем на производство като Maserati или Fiat, които попадат под шапката на Stellantis. От 2024 г. единственият модел на Fiat, който се продава на нашия бряг, е неотдавна обновеният 500e. Maserati, от друга страна, поддържа пълна гама от автомобили и SUV с вътрешно горене и има множество електрически автомобили на път. 


 


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Атанас Запрянов

Ремонтират още 5 Кугър-а до края на годината

Ще се работи за увеличение на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

От векове е ясно

От векове е ясно, че лятото е време усилно, макар