Свързани новини

26.01.2009 12:59

29 души са пострадали от газови бутилки през зимата

Видян 2371 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

29 души са пострадали при инциденти с уреди, работещи на газ. Само за първите дни на годината са възникнали 12 произшествия, свързани с експлоатацията на газови бутилки и уреди, работещи на пропан-бутан. От общо 47 случая, 29 души са пострадали в инциденти при експлоатацията на газови уреди и съоръжения, съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от БГНЕС.


Основните проблеми свързани с експлоатацията на газови съоръжения, които могат да доведат до инцидент са свързани с използване на нестандартни и неизправни уреди; нарушаване на целостта и херметичността на захранващите връзки между уредите и бутилките; неправилно съхраняване на газови бутилки близо до отоплителни уреди; използване на съоръжения с пропан-бутан в приземни и помещения без вентилация.; нарушаване правилата и техническите изисквания при зареждане на бутилките, като се допуска препълване над допустимите 80%; извършване на ремонт без да са предприети съответните мерки за безопасност. За предотвратяване на подобни случаи пожарникарите съветват внимателно запознаване с правилата за безопасност; стриктно спазване на изискванията за пожарна безопасност при експлоатацията на отоплителни и нагревателни уреди и съоръжения. В тази връзка от началото на годината огнеборците са подготвили за публикуване и излъчване над 800 конкретни материала, в които припомнят основни правила. В практическата дейност на пожарникарите един от приоритетите при проверките на газстанциите е контролът да не се допуска зареждането на бутилките с газ пропан - бутан, извън специално устроените за целта пунктове. Своевременно се осъществена контрол и се проверяват ресторанти, клубове, дискотеки, кафенета, магазини и др. Проверени са над 5000 обекта и са констатирани близо 800 нарушения. За отстраняването им са приложени административно-наказателни мерки и за преустановяване експлоатацията на неизправните и опасни съоръжения. Повторно са дадени указания на органите за ПБС в страната да разширят обхвата и да продължат проверките, като търсят и съдействето на местните представители на Държавната агенция за метрология и технически надзор. За целта е изпратено и уведомително писмо до председателя на ДАМТН за регистрираните произшествия с газови уреди и основните нарушения на правилата за безопасност, констатирани при проверките. Подобен проблем преди години създаде опасността от инциденти в автомобили, оборудвани с газови уредби. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес имате нужда от помощ

Днес имате нужда от помощ. Бъдете толерантни към