15.03.2013 16:03

Българинът не харесва туристи

Видян 1071 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако обичате да пътувате, то може би знаете, че определени държави просто не ви харесват. Или поне се чувствате по този начин. Нов доклад, огласен по-рано през месеца по време на Световния икономически форум, отреди кои страни приветстват най-топло чуждестранните туристи и кои им бият силна плесница още в началото.


Документът разглежда 140 държави и ги класира съгласно привлекателността и конкурентоспособността на техните туристически индустрии.


НЕПРИВЕТЛИВИТЕ.


Може би най-интересната класация измежду богатите анализи е тази, разглеждаща колко добре дошли са туристите в отделните страни. Категорията е "Отношението на населението спрямо чуждестранните посетители".


Най-недружелюбна държава в света, изглежда, е Боливия, която получава оценка от 4,1 по скалата от "много неприветлива" (0) до "много гостоприемна" (7). По-надолу се нареждат Венецуела и Руската федерация.


Изненадващо за мнозина, въпреки огромния си туристически поток, Южна Корея, Китай и четири други страни се класират в челната десетка на най-зле настроените към туристите места.


Тук се нарежда и България с оценка 5,5, което кара експертите да смятат, че местното население не приветства с "хляб и сол" чуждестранните летовници и скиори.


ДРУЖЕЛЮБНИТЕ.


На другия полюс се намират Исландия и Нова Зеландия – двете най-топли към туристите нации в света.


Класацията за "дружелюбност" е само един аспект от доклада, представен в Давос. Документът най-общо анализира конкурентоспособността на туризма в отделните страни. Тя се измерва с проучване на редица фактори, включително на туристическите инфраструктура и съоръжения, устойчиво развитие и богати културни ресурси. Безопасността по пътищата също има голяма роля.


На последно място по всички тези показатели се нарежда Хаити, докато Съединените щати оглавяват Америките (общо 6-и в изследването). Сингапур е 10-и, измествайки Австралия и Нова Зеландия от лидерската позиция в Азиатко-тихоокеанския регион. А ОАЕ са 28-и в света, но №1 в Близкия изток. Сейшелските о-ви (38-и) оглавяват Африка.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Контрера

Държавата да инвестира в планинското спасяване: Контрера

Държавата да инвестира в планинското ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще имате възможност да се проявите като отлични комуникатори

Днес ще имате възможност да се проявите като отлични