Свързани новини

02.08.2009 16:13

Биохраните не са по-здравословни

Видян 1463 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Органичните продукти не са по-добри за здравето от обичайните, съобщи британската правителствена агенция по хранителните стандарти. Изводът, че ползата от химически чистите зеленчуци, плодове и месни продукти е пресилена, се наложи след  12-месечно изследване, базирано на 50-годишни проучвания, пише Bulgaria News. Изследването е подложило на сравнение 100 продукта, включително ориз, пилешко месо, мляко и яйца. Установена е малка и несъществена разлика между хранителните свойства на биохраните и добитите по традиционния начин.


Модата на organic food се появи преди десетина години в САЩ и се превърна в мания на богатите и на заможната средна класа. Биохраните заляха магазините през последните 3 години. Най-популярни са магазините от американската верига Whole Food. Те предлагат храни, готови за консумация, всякакви продукти и обзавеждане за спални с органичен произход.


Индустрията на био-храните обвини изследователите, че наливат вода в мелницата на използващите пестициди и заключи и че това няма да повлияе на хората.


Всяка година потреблението на органични храни на Острова нараства с 25%, редовно си купуват от тях 1 на всеки 4 потребители в страната.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес вашето умение да комуникирате ще бъде ключово

Днес вашето умение да комуникирате ще бъде ключово за