Свързани новини

11.05.2009 14:35

Даниел Вълчев за изборите, матурите и образованието

Видян 1881 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Надявам се, че българския народ е достатъчно мъдър, така че да направи един разумен избор. Това каза вицепремиерът и министър на образованието и науката Даниел Вълчев, запитан за прогноза за изборите, предаде БГНЕС.


Министърът не пожела да се ангажира с конкретна прогноза, тъй като „не е от хората, които просто така говорят за бъдещето“. „Каквото си изберем, ще си го имаме 4 години, така че, да не стане така, че на втория месец да започнем да се тюхкаме“, коментира Вълчев. Той каза още, че е бил министър достатъчно дълго време, през което от МОН са свършили доста работа. „Нека и други да се потопят в това“, уточни образователният министър. Запитан къде да бъде очакван по листите, той отговори „Ако беше преди повече години щях да ви кажа, очаквайте ме в листите на отличниците на 4 -та езикова гимназия, но сега не знам в кои листи да ме чакате вече".
Вълчев изрази надежда, че и матурите ще минат без проблеми, но когато има организация свързана с около 70 хиляди деца, 15 хиляди квестори и над 6 хиляди класни стаи, винаги може да има някакви дребни въпроси за решаване.
Предстои днес след похода на МОН по повод празника на „Св.св.Кирил и Методий „да бъдат наградени трима директори на училища в страната - от Хасково, Шумен и Варна.
Преди похода, който за четвърта поредна година се организира от Министерството на образованието и науката по повод празника на Светите братя, бе отслужен молебен в храма на Рилския манастир. В самия поход се включиха ученици и учители от няколко училища от областта. Те имаха възможност да посетят и килийното училище на Неофит Рилски, да минат през пещерата, в която е живял Св. Иван Рилски, както и да вземат участие в традиционните надбягвания с чували. На Кирилова поляна, където се провеждат игрите, бяха представени и традиционни български хора и танци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.