15.09.2008 10:01

Държавата купи телевизия на Гергов

Видян 3628 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Гергов купи Евроком България”, съобщи investor.bg. всъщност, не известният предприемач, а Международен панаир Пловдив е направил сделката. Фактически фирмата е с 51% държавно участие, а другите дялове са на смесено дружество между Общината в града под тепатата и популярния свиневъд.


Така парите по покупката, които според едни били 3 милиона, а според други – само половин милион евро, както разузна 19’, май ще минат основно за сметка на държавата – т.е. на дънъкоплатците.  “Новата телевизионна програма ще популяризира дейността на изложителите, участващи в проявите на панаира”, гласи официалната версия. Политически наблюдатели обаче прогнозират новоприетия член на БСП, че иска да си прави медиен гръб, с който да дава едно рамо и на приятели – скитащия като Бенковски по БСП организации Румен Петков и Г.С.Първанов. В потвърждение на това идват и официалните изявления, че “идеята за новата телевизия предвижда тя да бъде новинарска”.


Според сайта afera.bg: “в Евроком България бяха съкратени 25 души, предстои преместването на базата от Дома на техниката, където се намираше досега телевизията, на територията на Международен панаир Пловдив.” 19’ напомня, че навремето пак от Панаира тръгна и телевизията на предния президент Стоянов – Европа.


След неуспешната сделка с Гриша Ганчев, който се оттегли няколко месеца след сключването, собствеността на “Евроком България”  преминава в ръцете на пловдивския бизнесмен Георги Гергов.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.