Viasat Nature

Свързани новини

28.06.2023 10:53

Дивата Америка и Неопитомените големи езера по Viasat Nature

Видян 1107 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Впуснете се в диво пътешествие през САЩ и Канада с Viasat Nature това лято; опознайте неопитомената красота и застрашените чудеса на този континент чрез множество премиери, включително „Аляска: една година сред дивата природа", „Неопитомените големи езера", „Прериите: скритата дива природа на Северна Америка" и още много.


Всеки делничен ден  в 21:00 часа от понеделник, 3 юли. От сряда, 5 юли, пък дебютира поредицата в три части „Неопитомените големи езера“. Знаменателен сериал, показващ за първи път естествената история на най-голямата сладководна екосистема на Земята - петте големи езера на Северна Америка. По Viasat Nature от 21:00 часа. Неопитомените големи езера - знаменателен сериал, показващ за първи път естествената история на най-голямата сладководна екосистема на Земята - петте Големи езера на Северна Америка.


От бреговете на Горното езеро до Ниагарския водопад животът на милиони същества е повлиян от Големите езера; в свят с недостиг на прясна вода, те са една от най-важните екосистеми на нашата планета и осигуряват една пета от световните пресни повърхностни води. Този сериал изследва жизненоважната роля на Големите езера, красотата и историята на тази непрекъснато развиваща се среда и странното и уникално поведение на животните, които са се адаптирали към нейните сурови зими и изключително непредсказуемите температурни промени през пролетта. Рубрика: Дивата Америка - Впуснете се в диво пътешествие през САЩ и Канада това лято; опознайте неопитомената красота и застрашените чудеса на този континент чрез множество премиери, включително „Аляска: една година сред дивата природа", „Неопитомените големи езера", „Прериите: скритата дива природа на Северна Америка" и още много. Изследваме огромните внушителни пейзажи, чудната дива природа, както и някои от опасностите, дебнещи под повърхността, като вулкани, промяна на климата и смъртоносни врагове. Нашите сериали и документални филми ще ви пренесат в сърцето на природните богатства на Северна Америка... Канада: една година сред дивата природа - Канада е втората по големина държава на Земята. Обширна, опасна и великолепна, това е земя на извисяващи се планини, безкрайни гори, необуздани реки, очарователни езера и вдъхващ благоговение замръзнал север. Животните трябва да са издръжливи, за да оцелеят тук, а в Канада са някои от най-издръжливите; трудолюбивите бобри са овладели контрола над нейните безбройни водни пътища, докато лосът, най-големият елен в света, живее в тъмни и страшни гори, където много малко други животни оцеляват. От полярните мечки - най-големите хищници на сушата - до малки жаби, които могат да оцелеят замръзнали през цялата зима, всяко животно тук има забележителна история за разказване.


Аляска: една година сред дивата природа - Аляска е последната граница на Америка и най-голямата територия с дива природа - дом на половината ледници в света, най-високите планини в Америка и глетчери, които се простират до Северния полюс, тя е богата, разнообразна и враждебна. Четири епизода документират четирите сезона чрез живота на мечките гризли, белоглавите орли, бобрите и арктическите лисици; всички трябва да бъдат издръжливи и адаптивни, ако искат да оцелеят. Малък, но отдаден екип, снимащ диви животни, използва високоскоростни камери и записва скрити подробности от живота им, като дистанционната технология ни отвежда дълбоко в леговищата им; дронове, кранове и таймлапсове показват променящите се сезони и разкриват какво е необходимо, за да съществуваш сред този великолепен пейзаж. Канада: оцеляване в дивия север - Канада е огромна държава, обхващаща почти десет милиона квадратни километра от Северна Америка.


Тя има най-големите непокътнати гори на планетата, повече от два милиона езера и реки и най-дългата брегова линия на Земята. Тази дива и сурова земя е дом на някои от най-удивителните диви животни в света, включително полярни мечки, арктически лисици, крайбрежни вълци, канадски рисове, летящи катерици, големи сиви сови, карибу и гренландски тюлени. В този документален филм пътуваме от Арктика и тундрата до крайбрежието на Атлантическия и Тихия океан и из обширните бореални гори, за да покажем как животът успява да оцелее и как използването на възможностите през сезоните може да е разликата между живота и смъртта.


Прериите: скритата дива природа на Северна Америка - Това е емоционално изследване на изненадващо див и малко познат пейзаж в сърцето на Северна Америка; документалният филм представя пейзажа по начин, който не сме виждали досега. Виждаме как дивите животни съжителстват мирно с различни хора - коренни жители, учени и животновъди - които работят на предната линия на уникални практики за опазване на околната среда и си партньорстват за спасяване на останалите прерии на Северна Америка.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Лопес в историята с 5 титли

Лопес в историята с 5 титли

Михейн Лопес Нунес от Куба стана първият ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 11 август 21:00ч.

Дивергенти 2: Бунтовници

Режисьор: Роберт Швентке
В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Тобаяс Итън Октавия Спенсър Джоана Рейес Джай Кортни

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион