23.09.2008 09:38

Изложба на непоказвани творби на Алберто Корда в Хавана

Видян 1618 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Този месец в Хавана представят 159 непоказвани досега снимки на фотографа Алберто Корда, който е автор на култовия портрет на Ернесто "Че" Гевара.


Някои от показаните снимки са от всекидневието на Фидел Кастро и неговите партизани от 50-те години на 20в. Това е проект от няколко години. Бяхме се договорили с Алберто да прегледаме и да открием всички негови архиви, за да направим книга, но той почина 4 месеца по-късно", през май 2001г. на 72 годишна възраст, каза организаторката на експозицията Кристина Вивес. Книгата "Корда - познат, непознат", издадена в Испания, се появи на изложбата, която ще продължи до 4 октомври в Хавана. "Това, което искаме да покажем с тази изложба и тази книга, е че тези снимки на Корда имат голяма стойност като исторически документи, но и като художествени произведения. Това е Корда, който ние искаме да бъде признат", каза още Кристина Вивес. Сред непоказванети досега снимки има такива направени по време на революционните години на Кастро, в Сиера Маестра, които показват "Lider Maximo" на кубинската революция докато отдъхва, или снимки на различни известни личности - артисти, топ модели, художници, правени в ателието на Корда в Хавана.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева