Свързани новини

10.06.2009 09:25

Канадски премиери зоват САЩ за отмяна на "Избери американското"

Видян 1642 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерите на 13-те канадски провинции и територии призоваха Отава да започне преговори с Вашингтон за пакт за либерализация на търговията, изразявайки загриженост по отношение на протекционизма от страна на САЩ, предаде БГНЕС.


Регионалните лидери заявиха, че са "дълбоко загрижени" по повод неотдавно прието законодателство в САЩ, което изисква американските щати и общини да използват единствено желязо, стомана и стоки, произведени в САЩ за финансирани на федерално ниво инфраструктурни проекти. Каузата "Избери американското" наранява и американските, и канадските компании, и затруднява усилията за стимулиране на в значителна степен взаимно зависимите икономики на най-големите световни търговски партньори, се казва в изявлението на премиерите на канадските провинции.
Те заявяват, че протекционистичните мерки затрудняват интегрираните вериги за доставки, които американските и канадските компании са развили и подкопават просперитета и конкурентоспособността на двете икономики. Министър-председателите предлагат на Отава да преговаря с Вашингтон за широко, реципрочно споразумение за либерализиране на доставките, което да се отнася до федерални, провинциални/териториални и щатски правителствени мерки. Чрез подобен пакт, аргументират се ръководителите на местни канадски правителства, страната им ще бъде изключена от негативните ефекти на каузата "Изберете американското". Междувременно във Вашингтон канадски пратеници заявиха, че са се срещали с членове на Конгреса за да предадат посланието, че ограниченията в мащабния план за стимулиране на икономиката на САЩ на стойност 787 милиарда долара струва работни места от двете страни на границата.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей