27.10.2015 10:43

Класиката среща АББА на 28 октомври в зала 1 на НДК

Видян 1071 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хитовете на АББА ще звучат в Зала 1 на НДК на 28 октомври в изпълнение на солистките Илоне Геруат и Анете Хесел. Поп-певиците са заедно от десет години, а невероятната им приликата с великите идоли както визуална, така и акустична, е причината програмата им да взривява публиката в Германия и редица европейски страни.


  В Класиката среща АББА най-известните песни на популярната шведска група, завладели сърцата на различни поколения, ще прозвучат в акомпанимент на рок банда и Русенска филхармония под диригентството на Найден Тодоров. Специални гости на събитието ще се младите български изпълнителки Михаела Филева, Дивна и Прея.


Както диригентът на събитието Маестро Найден Тодоров споделя -"Забелязал съм, че най-големите световни рок групи са се стремяли винаги към симфоничната музика. Можем да започнем с "Дийп Пърпъл" и Джон Лорд, който пише концерт за симфоничен оркестър и рок група и продължава с композиции за симфоничен оркестър. Можем да говорим и за Фреди Меркюри от "Куин" с неговата неистова любов към операта, което води до съвместната му работа по негово настояване с Монсерат Кабайе. Така се ражда песента "Барселона”. Веднага идва ред и на групата АББА с тяхната симфонична творба "Интермецо”, написана през 1974 година, която публиката ще чуе в аранжимент отново на тази година.“


 Ще прозвучат кавъри на най-популярните и любими на публиката вечни хитове на легендарната група в уникални версии, съчетаващи характерното им хитово звучене с богатството на звука, създаван от симфоничния оркестър. Билетите вече са в продажба. На живо ще се насладим на емблематичните „Mamma Mia”, “The winner takes it all”, „Fernando”, “Money, Money, Money” и още над 10 златни композиции на емблематичната шведска формация.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец