Свързани новини

07.07.2009 12:04

Ламиниран паркет за 13 лв. на кв. м.

Видян 2370 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лятото е сезона на ремонтите и ако сте решили да освежите своето жилище е добре да се насочите към качествен ламиниран паркет.
В момента има отлични предложения за около 13 лв. на кв. м. Ламиниран паркет Клас 31-AC3 - предназначен за помещения със средна и висока натовареност се предлага за около 15 лв. за кв. м. Заводска гаранция на покритието е 15 години. Предлага се и клас 32-АС4 - предназначен за помещения с много висока натовареност. Гаранцията на покритието е цели 30 години. Дебелината е 22 mm, ширината е 70 mm, а дължината е 300 mm.
При закупуване на паркет трябва да се обърне внимание на маркировката, където трябва да бъде отбелязан производителят. Той трябва да е обвит в плътно полиетиленово фолио и опакован в твърда кутия.
Според конструкцията на корпуса (носещата плоскост) ламинатите са 3 основни вида - ПДЧ (пресовани дървесни частици), MDF (меки дървесни частици) и НDF (твърди дървесни частици). Горният слой на ламинирания паркет е от износоустойчиво синтетично покритие. Дебелината на ламината не е показател за качеството. Важен е материалът, от който е направена носещата плоча и класът на износоустойчивост. От особено значение за трайността на ламинирания паркет е състоянието на замазката под него. За да няма големи напрежения на огъване в елементите, тя трябва да е равна и суха. Под настилката се поставя подложка с дебелина 2 или 3 мм. 
В зависимост от начина на монтаж ламинираните паркети се делят на две основни групи. Единият вид се поставя с използване на лепило, а другият се сглобява. Привържениците на използването на лепило твърдят, че то защитава фугата от проникване на вода и прах под настилката. При втория вид за предимство се смята бързият и лесен монтаж.
В помещението трябва да се създава специален микроклимат, защото дървото има свойството да поглъща влагата от околната среда. Относителната влажност трябва да бъде в границите на 60 – 40%, а оптималната температура 15 – 25 ºС. За да можете винаги да контролирате микроклимата в своя апартамент, използвайте термохигрометър.



Все по-често иновативни строители си поставят ламиниран паркет на тавана. Това дава безспорно предимство при почистването, защото с помощта на паркета то става изключително бързо и лесно.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Наистина ли да пиете редовно сок е толково здравословно?

Наистина ли навикът Ви да пиете сок е толкова здравословен?

Всички знаем, че пиенето на оптимално ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец