Свързани новини

15.06.2010 10:49

Личното щастие зависи от работния ден

Видян 1523 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

53 процента от германците се чувстват по-добре в личния си живот, ако са оставили зад гърба си успешен работен ден. А едва всеки пети е в състояние да дели стриктно служебния от личния си живот.


И така - само на малцина германци се удава да делят работата и личния живот. А ако трудовият ден е минал както трябва, вече нищо не пречи на прекарването на една спокойна и приятна вечер. 53 процента от участниците в проучването на специализирания сайт за кариери "Монстер" казват, че успешният работен ден се отразява положително на отношенията им с партньора. При 27 на сто само особено тежките дни оказват влияние в личния живот. 20 процента от запитаните твърдят, че могат да делят служебното от личното. По сходен начин стоят нещата и при австрийците - според половината анкетирани съществува очевидна връзка между успешния работен ден и партньорските отношения. При 36 на сто единствено особено неприятните дни водят до смущения в спокойствието. И само 16 процента са тези, които могат да разделят трудовото ежедневие от личния живот. И в Швейцария са регистрирани сходни показатели.
"За постигането на баланс между работата и личния живот трудещите се хора трябва да бъдат в състояние да "изключват" в края на работния си ден", заявява Маркус Рике, управител на отдела "Централна Европа" в портала "Монстер". Той отбелязва, че след някой изпълнен със стрес ден често помага да поспортуваш, за да загърбиш стреса и напрежението. По този начин се избягват и допълнителните конфликти в личния живот и паралелно се гарантира, че ще си спокоен и дееспособен за следващия трудов ден. Сред препоръчваните занимания след трудовия ден са и разходките, и физическата работа, която доставя удоволствие. Помага и отпускащата вана, а и автогенният тренинг или заниманията с йога също са фактор за справяне с напрежението. За разделянето на работата и личния живот помагат и точно определените часове или ритуалите. Разпускането може да започне още по пътя към дома - с кратка дрямка във влака или автобуса, а който използва колело за придвижване, може да реагира на стреса с движение и да открие своя собствен приятен ритъм.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион