Свързани новини

08.01.2009 15:07

Момичетата на Бойко 6: За Юлия Ненкова и милионите за отчуждени имоти

Видян 9108 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Наема нехайни адвокати при армия от юрисконсулти, преследва музиканти и крепи комунистическия режим в Китай, хроникират престижни медии.


Помните ли как кметът се заканваше на съдебната власт, че му спирала строежа на метрото и пуснала невероятни оценки за отчуждени имоти? Проверката на делата обаче показа, че грешката е в неговия телевизор.


Той отказа да плаща присъдени от състав на Софийски градски съд 732 000 лв. обезщетение на собственика на терен от 129 кв.м. в "Младост 1". Това прави по над 5600 лв. за кв.м. при средната цена на незастроена площ в този район около 700 лв. на кв.м.. Върху този парцел са построени стълбите на метростанция 11 от метродиаметъра. А се оказа, че самата община не е направила нищо, за да защити своя интерес.


“При наличие на значителен брой юрисконсулти е решила да наеме и плати на външни адвокати. При стартирането на делото тези защитници не са представили всички документи. После не са сметнали за нужно и да посещават лично съдебните заседания и са излизали с бланкетни становища, че нямат въпроси и приемат всички изнесени заключения, в това число и оценките на имотите”, писа медиапул. Ето така се харчат парите на софийските данъкоплатци.


Зам.-кмет по “законността и обществения ред, координацията и контрола” през последните 2 години е Юлия Ненкова. Тя зае този пост, след като Цветан Цветанов - Цветистия, който беше зам.-кмет, стана формален лидер на ГЕРБ. Преди това Ненкова беше шеф на правната дирекция в общината при Стефан Софиянски.


“Шестима кметове на София са се изредили пред погледа на Юлия. Постъпих на работа като юрисконсулт в общината през 1979 г., когато кмет беше Петър Междуречки”, разказва Ненкова пред Стандарт.


Но да се върнем на казуса с имотите, който вероятно бе повдигнат от кмета, за да оправдае поредното закъснение за пускането на метрото от центъра до Младост. “Съдът разчита на оценката за цената на имота, направена от назначените вещи лица. По този пункт кметът Борисов изнесе факти, показващи манипулиране на експертизата от страна на експерта Йоланда Недева. Тя на няколко пъти е правила оценки на имота.


Първоначално е привлечена от Столична община и остойностява имота на 19 700 лв. Като шеф на експертната комисия, назначена по съдебното дело, тя се подписва под становище, завишаващо цената на същия имот 38 пъти. Миналата седмица Борисов шумно възрази срещу съдебното решение да използва Недева като експерт, но се оказа, че в рамките на съдебния процес общината не е намерила това за проблем и не е протестирала официално назначението на оценителката”, признава дори медиапул, сайт, симпатизиращ на неформалния лидер на ГЕРБ.


“Завършила е право в СУ. Оттам - директно в общината”, пише Стандарт. А не обяснява как по соцвреме човек скача от студентската скамейка направо в престижна институция. С връзки, биха предположили повечето хора от старотото поколение, но вероятно нямат право.


Понеже в онази епоха се пишеха червени и черни точки, да не спестяваме слабостите в дух на критичност. “Юлия Ненкова, юрист от отдел "Правен" на общината, разказа, че е участвала в подготовката на документите за апортирането на Халите”, информира навремето Новинар в репортаж от гледане на делото за един от най-големите общински скандали. Но бърза да уточни, че дамата е действала в полза на обществения интерес, без обаче да е постигнала резултат, понеже се отказала заради едната молба на колега: “Тя написала и молба до съда да определи три вещи лица, които да извършат оценка на имота. Секретарят на общината Асен Дюлгеров обаче помолил Ненкова да изтегли молбата. Той обяснил, че апортът вече не се разглеждал като възможност за извършване на сделката. Капиталът не е увеличен и сделката е сключена по нереално ниска цена на Халите. Софиянски и главния счетоводител на Столичната община Антоанета Македонска. Двамата са обвинени, че са занижили 400 пъти стойността на имота при апорта”.


Истинска революция срещу Ненкова обаче спретнаха музикантите. Тя ги подгони за нарушаване на обществения ред. Ето какво пише БТА: “Ако сте инструменталист или певец забравете за безразборното пеене и свирене вкъщи, защото Столичният общински съвет се готви да приеме Наредба № 1, с която да регламентира времето, в което можете да упражнявате таланта си. Предложението е дошло от заместник –кмета Юлия Ненкова. Документът забранява от 8 до 9 сутринта и от 19 до 22 вечерта свиренето на пиано или разпяването, защото те нарушават обществения ред.


Виж, ако имате да пробивате дупка или да циклите паркет нещата стоят по друг начин- тогава можете да започнете още от ранни зори или както се посочва в наредбата “от 8 до 14 часа”.


Ненкова, вероятно без да иска и в противовес с десния уклон на осбствения си кмет, налива вода в мелницата на Китайската компартия: “За пореден път правата на българските практикуващи Фалун Гонг бяха нарушени в собствената им страна, в навечерието на 20 юли – денят, в който по цял свят отбелязват честват 8 години от началото на кървавото преследване на Фалун Дафа от комунистическия режим в Китай, довело до над 3050 официално потвърдени смъртни случая. На 17 юли практикуващите внесоха писмо до заместник-кмета на Столична община Юлия Ненкова, с което уведомиха общинската администрация, че планират да проведат мирно бдение със свещи до Китайското посолство на 20 юли, а по-късно да отбележат деня на алеите до Националния дворец на културата (НДК) в София. На 18 юли практикуващите получиха отговор от Общината, в който за пореден път не им се разрешава да проведат мирното бдение до китайското посолство. Срещу решението на заместник-кмета на Столична община, Юлия Ненкова, нарушаващо дадените им от българските закони права, практикуващите заведоха втора поред жалба в Софийски районен съд”.


Интересно е, ако се забранява на някого да протестира срещу представителството на комунистически Китай, защо същата дясна администрация позволява протести пред мисиите на демократични държави като кандидат – члена на НАТО Украйна и необятната Русия?!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Ще изглеждате доволни от себе си

Ще изглеждате доволни от себе си и в съгласие със