24.11.2009 13:51

Морфинът насърчава развитието на рак

Видян 1743 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лабораторни проучвания доказаха, че морфинът, който рутинно се предоставя на пациентите, болни от рак, за облекчаване на болката, би могъл да насърчи разпространяването на болестта, съобщи Би Би Си.


Американски учени твърдят, че опиатът насърчава образуването на нови кръвоносни съдове, които пренасят кислород и хранителни вещества до туморите. Учените, които представиха своите наблюдения по време на съвместна конференция на Американската асоциация за изследване на рака и Европейската организация за научни изследвания и лечение на рака, състояла се в Бостън, съобщиха за откриването на ново лекарство, което може да противодейства на този ефект. Въпреки това, експертите смятат за необходимо да се направят още изследвания преди да се назначи промяна в лечението. Морфинът е мощно лекарство за стандартното лечение на хронична болка, но се предписва също така след операции на пациенти, болни от рак. Сега за първи път се представят доказателства, че лекарството може да стимулира растежа на ракови клетки. Изследванията в тази област все още са в начален етап, така, че нищо не може да се твърди със сигурност. Експертите ще направят още много изследвания преди да предприемат промяна в лечението на пациентите според БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби