Свързани новини

20.12.2012 12:48

Най-щастливи са в Латинска Америка

Видян 1129 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки че не са в челото на класациите за икономическо благосъстояние, страни като Гватемала заемат предните места по отношение на позитивните емоции, пише "Телеграф".



"В Гватемала такава е културата - приятелски настроени хора, които винаги са усмихнати. Въпреки всички проблеми, пред които се изправяме, ние сме заобиколени от естествена красота, която ни кара да забравим останалото", заявява Луз Кастийо, 30-годишен инструктор по сърф.



Проучване, проведено миналата година, имаше за цел да разбере до каква степен 1000 души от 148 различни държави са спокойни, усмихнати, имащи чувството, че ги уважават, че са научили нещо ново или че са направили нещо вълнуващо и интересно.



В Панама и Парагвай 85% от запитаните са отговорили положително и на петте въпроса, нареждайки тези държави в челото на класацията. Следват ги Ел Салвадор, Венецуела, Тринидад и Тобаго, Тайланд, Гватемала, Филипините, Еквадор и Коста Рика.



Най-малко позитивни емоции са изпитали живеещите в Сингапур - една от най-богатите и уредени страни, която винаги е в челните редици по икономически показатели. Други богати държави също се представят изненадващо слабо на "емоционалния" тест. Германия и Франция например са на 47-о място.



Сред 9-те най-малко позитивни страни има и някои, които не са изненадващи - например Ирак, Йемен, Афганистан и Хаити.



В дъното на класацията са още Грузия и Литва, а Армения е втората най-нещастна страна.



"Чувството на неудовлетвореност е част от народопсихологията. Арменците обичат да скърбят. Може би защото е имало толкова много трагедии в историята на страната. Американците се усмихват и избягват да споделят проблемите си. Арменците пък се срамуват от успеха", смята Агарон Адибекиан, социолог от Ереван.



САЩ са класирани на 33-о място.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес ще Ви удовлетворява само най-доброто

Днес ще Ви удовлетворява само най-доброто. Самите Вие