03.10.2008 10:57

Нов скок на цените

Видян 1565 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ново увеличение на цените на стоките и услугите се очаква в началото на идната година. Тяхното покачване е свързано с вдигането на акцизния данък върху енергийните продукти и електрическа енергия, както и на масови стоки като алкохола и цигарите, чиято стойност ще бъде завишена от депутатите през декември, при обичайните промени в данъчните закони, касаещи следващите 12 месеца.


Шефът на икономическата парламентарна комисия и член на комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев не отрече пред вестника, че се предвижда предстоящо повишаване на акцизите. Депутатът от ДПС дори разкри, че вече има изготвени схеми за измененията на съответните стойности.


По този начин се потвърдиха опасенията на депутата от СДС и зам.-шеф на бюджетната комисия Мартин Димитров, който пред 19` заяви, че „не може да се разчита на устната уговорка с ДПС и БСП, че акцизите на горивата, тока и въглищата няма да се пипат“. По думите му стана ясно, че със сигурност „данъкът на греха“, както се нарича още акцизът, ще бъде вдигнат за цигарите и алкохола.


Оскъпяването на енергийните източници и продукти неминуемо води до покачване на цените на стоките с масово потребление, тъй като влияе пряко върху вложените средства за изработване, транспортиране и доставка. Така в крайна сметка повишаването на акцизите се отразява на крайната себестойност на почти всеки продукт или услуга, които се предлагат на пазара. По същия начин в края на миналата година покачването на акциза доведе до поскъпването на основни хранителни и потребителски стоки като хляба и дрехите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще доминирате в спорове


Днес ще доминирате в спорове, в дискусии, изобщо ще се