Свързани новини

26.07.2009 11:30

Обама кани професор Гейтс и арестувалия го полицай на бира

Видян 1727 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Известният тъмнокож професор от Университета в Харвард Луис Гейтс е приел покана да пие бира с президента Барак Обама и белия офицер от полицията, който го е арестувал в расистки оцветен случай, предаде БГНЕС.


Професор Гейтс заяви, че желае да изпие бирата на мира с Обама и полицейския сержант от Кеймбридж, Масачузетс Джеймс Кроули. Гейтс бе арестуван миналата седмица в дома си от Кроули след като съседка извикала полицията, заявявайки, че мъж прониква в къщата. Обама окачестви действията на полицията в Кеймбридж като "глупави", предизвиквайки протести от полицейски организации и широко медийно отразяване на случая.


След това президентът позвънил на двамата участници в случката и, по предложение на Кроули, ги поканил в Белия дом на по бира. "Поласкан съм, че той също така иска да използва моя опит като поучителен момент, и ако срещата със сержант Кроули на чаша бира с президента ще доведе до този резултат, ще съм щастлив да направя тази услуга", споделя унизеният учен в TheRoot.com, Интернет бюлетин, чийто редактор е той. Гейтс се надява неговият арест да помогне да се намали расисткият елемент в действията на правоохранителните органи в страната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак