Финалът на втория годишен фотоконкурс на National Geographic ще бъде отбелязан със специално събитие, на което ще бъдат отличени победителите в четирите категории и техните подгласници

Свързани новини

18.09.2023 11:40

Обявяват победителите във фотоконкурса на National Geographic

Видян 1404 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Финалът на втория годишен фотоконкурс на National Geographic ще бъде отбелязан със специално събитие, на което ще бъдат отличени победителите в четирите категории и техните подгласници. Публиката ще има възможността да стане част от церемонията по награждаването, а заедно с това да се потопи в света на трима от най-успешните родни фотографи, жури в настоящото издание, и различните им гледни точки към това необятно и завладяващо изкуство.


Ясен Тодоров, Владислав Терзийски и Иво Данчев ще разкажат повече за предизвикателствата и особеностите, свързани със стремежа към най-сполучливия кадър, а актьорът и фотограф Владимир Карамазов ще задава интригуващата посока на разговора благодарение на своите познания и опит в областта.


В допълнение към личните истории и богатите впечатления на журито, гостите ще се насладят и на опита на фотографа на National Geographic Ейми Витале. Шесткратен носител на World Press Photos и една от 50-те Badass Women на списание InStyle, тя ще гостува за първи път у нас и ще сподели своята перспектива и опит от сътрудничеството си с общности, които работят за опазване на дивата природа и баланса, в презентация на тема „Reframing The Narrative” (“Нови подходи във фоторазказа“). Във „Фотографите отблизо“ – тази специална среща с публиката, едни от най-забележителните фотографи у нас ще споделят повече за някои от любимите си творби, страстта си към снимането и мнението си за бъдещето на фотографското изкуство и намесата на изкуствения интелект в него.


Ще разкажат също какво е било водещото в избора на отличените във фотоконкурса и какво ги е впечатлило при разглеждането на хилядите участвали кадри. Фотографията е неразривно свързана с дейността на National Geographic и със стремежа към изследване и преоткриване на света около нас. Кулминацията на вечерта на 26 септември ще  настъпи с награждаването, по време на което ще бъдат обявени големите победители в тазгодишния фотоконкурс на National Geographic. Членовете на журито са изправени пред нелеката задача да изберат най-добрите от над 6000 публикувани кадъра, разпределени в четири категории – „Животни“, „Хора“, „Пейзажи“ и „На тъмно“. Ирина Тотова, вицепрезидент и генерален мениджър на Disney за Балканите, коментира:


„Изследователите и разказвачите на историите винаги са били неразривна част от National Geographic бранда. Затова се радваме, че за втора поредна година имаме възможност да наградим креативността на феновете си и да споделим техните емоции и преживявания през призмата на обектива. Щастливи сме, че конкурсът предизвиква още по-голям интерес с тазгодишното си издание.“ Победителите от онлайн конкурса ще спечелят награди, осигурени от National Geographic, Samsung и Audi.


Четирите най-добри кадъра ще бъдат публикувани в октомврийския брой на сп. „National Geographic”. Носителят на „Наградата на публиката“ и победителите във всяка от категориите ще получат мобилен телефон Samsung Galaxy S23 Ultra и брандирана раница Audi, а подгласниците им – едногодишен абонамент за списание National Geographic. Цялостният победител, избран от журито, ще получи и най-приключенската сред наградите –  фотоекспедиция до Истанбул с National Geographic фотограф.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион