21.05.2024 09:25

Показват в изложба причинителите на алергия

Видян 896 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До 30 май в Галерия на открито на Столичната община в парка пред НДК (алеята до кино „Кабана“) ще бъде експонирана изложбата „В обектива: Полените причинители на алергия“. Според Световната здравна организация до 2050 година 50% от населението на Земята ще страда от някакъв вид алергия, в наши дни с алергия е всеки четвърти човек. 


От пролетта до есента, когато е периодът на интензивен цъфтеж и опрашване, растенията произвеждат семенца, невидими с просто око, които вятърът разпръсква или насекомите разнасят. В резултат на повишаването на зимните температури и намаляване на количеството сняг през последните 5 години се наблюдава значително по-ранен старт в цъфтежа на първите дървета в сравнение с годините с типична зима. В топло и сухо време полените насищат въздуха в такава концентрация, че предизвикват алергии при чувствителните към тях хора.


Сенната хрема е най-често срещаната алергична реакция при хората. Много медицински проучвания показват, че тя се повлиява позитивно при приема на хомеопатични лекарства. В тази връзка изложбата „В обектива: Полените причинители на алергия“, за да запознае жителите и посетителите на столицата с едни от най-честите алергени. Изложбата показва фотографии на най-разпространените растителни видове в България, които причиняват поленова алергия, техния период на цъфтеж и местата, на които се срещат. Лаборатории  Boiron са новатор в света на производството на хомеопатични продукти със своята оригинална система на тройно импрегниране, разработена през 1961 г. от Жан Боарон.


Процесът се осъществява в контролирана атмосфера и е напълно автоматизиран, което осигурява съвършено равномерно разпределение на разреденото вещество в гранулите. Като лидер в производството на хомеопатични лекарства, Лабораториите приемат проблема сенна хрема много сериозно и влагат усилия и средства в разработването на медикамент за профилактика и лечение на сезонен алергичен ринит.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Научихме да лъже и изкуствения интелект

Научихме да лъже и изкуствения интелект

Някои хора имат невероятната способност ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец