Свързани новини

02.11.2021 13:14

Премиера на Изгубените съкровища на Египет тази събота

Видян 935 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тайните на древен Египет ще се разкрият пред очите ви в третия сезон на завладяващата документална поредица на National Geographic “Изгубените съкровища на Египет“, с премиера на 06 ноември от 22 часа. Нови значими открития, представени в рамките на осем епизода, отварят прозорец към тайните на тази интригуващата древна цивилизация. В сезона на разкопките в Египет камерите на National Geographic следват бележити археолози от различни краища на света. С помощта на безпрецедентен достъп до работата на тези дръзки съвременни изследователи на фронтовата линия на археологията, зрителите ще станат свидетели на това как екипите се борят с изгарящата жега и негостоприемния терен в името на невероятни открития. Модерни технологии ни позволяват да видим отблизо вълнуващите разкопки и открития, както никога досега, а археолозите на терен разкриват повече за находките и преживяванията си. Зрителите ще се пренесат в центъра на събитията, докато изследователите слизат под пирамиди, намират отдавна изгубени гробници и изравят мумии на 3000 години. В един от особено забележителните моменти от поредицата камерите следват д-р Мохамед Мегахед, докато влиза в най-голямата пирамида на древноегипетска царица. Мегахед успява да стигне до погребалната камера – удивително постижение, което никой не успял да направи от построяването ѝ преди повече от 4000 години. Ще станем свидетели и на посещението на д-р Катлийн Мартинес в храма Тапозирис Магна (Taposiris Magna), където за първи път има възможността да проучи тайна мрежа от тунели под неговите основи. Храмът датира от епохата на Клеопатра, а в лабиринта има скрита врата, която може би води до заветната изгубена гробница на последния египетски фараон. Археолози търсят и доказателства, с които да обяснят една от големите мистерии на древен Египет – възходът на мумифицирането. Те проучват една от навярно най-старите мумии, намирани някога, и влизат в запечатана гробница, за да разберат как мумифицирането се е запазило като традиция след края на египетската цивилизация. В същото време случайно открита гробница, пълна с тела, разкрива как обикновени египтяни са опитвали да се преселят в отвъдното. Гледайте трети сезон на „Изгубените съкровища на Египет“ по National Geographic от 6 ноември в 22 ч., с епизоди всяка събота в същия час.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.