Свързани новини

28.04.2009 09:02

Президентски самолет и изтребители всяха паника сред нюйоркчани

Видян 1442 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нюйоркчани напускаха панически офисите си когато неочакван полет на един от президентските самолети Боинг 747, събуди страхове за нов 11 септември, съобщи БГНЕС.


Самолетът "Джъмбо", ескортиран от нисколетящи изтребители, кръжа над южен Манхатън и река Хъдзън около 30 минути. Служители в офиси, които не идентифицирали маркерите на президентския самолет, изпитали силен ужас да не би да се повтарят терористичните атаки с отвлечени самолети от 11 септември 2001 г.
"Видях всички да тичат навън, затичах се и аз. Сърцето ми още бие силно", сподели търговския брокер Юргенс Бауер. Той разказа, че неговата стая няма прозорци и той не е могъл да види самолета, но изживял истински ужас. "Бях тук на 11 септември 2001 г., видях хиляди хора да умират".
Полицията потвърди, че някои офиси са били евакуирани, но не уточни колко. "Мисля, че хората се паникьосаха", каза говорител. Официалните власти обясниха че става дума за учебно наблюдение."Президентския въздушен екип проведе въздушно наблюдение в Ню Йорк сити днес", каза говорителят на американските ВВС майор Ричард Джонсън. "Министерството на отбраната проведе учение, в което участваха два самолета F-16, които ескортираха военна версия на Боинг 747", близо до Манхатън и Статуята на свободата, каза от своя страна за АФП говорителят Джим Питърс. "Маневрата не е била по спешност и е била координирана предварително със Службата за гражданска авиация и държавни и местни ръководители", добави той.


Все пак по-късно Белият дом поднесе извиненията си за "инцидента със самолета на президента на САЩ", предизвикал паника сред населението.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес късметът е на ваша страна

Днес късметът е на ваша страна, не го оставяйте да