07.06.2017 15:36

Рецепти за справяне с рак и епилепсия ще откриете в 100 болести, 100 билки

Видян 2164 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрите билкови рецепти за лечение на най-често срещаните заболявания ще намерите в новата книга „100 болести, 100 билки“ на д-р Стоян Бахчеванов, която излиза с логото на издателство „Милениум“.


Предписанията, включени в наръчника, са на едни от най-популярните и доказани народни лечители и знахари у нас. Техните чудотворни рецепти са предавани от поколение на поколение и са с гарантиран успех при постоянство и силно желание. Събрани са от д-р Стоян Бахчеванов, който е последовател на знаменития Петър Димков и от три десетилетия препоръчва билкови рецепти на своите пациенти. Практиката му го убеждава, че както е казал народът – за всяка болка си има билка. Той споделя своя опит, за да може всеки да намери най-добрия път за справяне с неразположенията. Авторът предлага решения дори за смятани за нелечими заболявания като рак, епилепсия, множествена склероза. Посочва природни церове за алергии, безсъние, белодробни, бъбречни и сърдечни заболявания, диабет, кашлица, левкемия, невроза, очни болести. Очертава пътища за надмогване на затлъстяването и алкохолизма. Намира решения при проблеми с простата, разширени вени, високо и ниско кръвно, грип, цистит, шипове, камъни в жлъчката, косопад, хепатит и много други.


„Може би звучи абсурдно, но и най-тежките диагнози, сред които е ракът, се развиват у нас в следствие на неправилно хранене! - това е констатацията, с която лекарят започва своята книга. - Именно прекомерната употреба на мазнини, захарни изделия, алкохол, месо, цигари, пакетирани храни е това, което ни разболява. Стомахът не може да се справи с целия обем от силни компоненти. Резултатът от тази убийствена диета е маса от ненужни вещества, затлачващи организма ни. Започва покачването на телесното тегло, лесната умора, появяват се редица оплаквания и се завъртаме в омагьосания кръг на приема на агресивни лекарства, които потушават симптомите, но не повлияват източника им и често водят до влошаване.“ Затова д-р Бахчеванов предлага и набор от начини, чрез които да избегнем тази порочна система. Препоръчва редица варианти за прочистване на организма, акцентира на ползите от разделното хранене и дава множество практични съвети за здравословен живот.


Безсънието е един от най-честите резултати от стреса, в който живеем. Ето една от рецептите, които д-р Бахчеванов препоръчва при това оплакване е следната:


Прави се смес от равни количества дилянка, риган, маточина, бял равнец и шишарки хмел. От нея се вземат 2 супени лъжици. и се попарват с 500 мл вряща вода. Оставя се да престои 30 минути и 4 пъти дневно се пие по 1 водна чаша.


А при бронхиална астма може да помогне едно от най-ароматните и нежни цветя, които не сме свикнали да свързваме с лечебни функции:


 Три-четири цвята от люляк се заливат с 1 л го¬реща вода и се оставят да се варят 5-10 минути. Отварата се прецежда и се пие 3 пъти на ден по 1 супена лъжица.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -